Opis grupy

HR4DIVERSITY

Grupa branżowa Fundacji Liderek Biznesu HR4DIVERSITY jest dynamicznym i innowacyjnym środowiskiem skupiającym reprezentantki/reprezentantów branży HR, tj. business partnerki/partnerów, dyrektorki/dyrektorów, ekspertów/ekspertki oraz menedżerki/menedżerów, którzy wykazują szczególne zainteresowanie tematami związanymi z różnorodnością, zarządzaniem zespołami, inkluzywnością czy digitalizacją procesów w obszarze zasobów ludzkich.

Na tym wyjątkowym forum gromadzą się ekspertki/eksperci oraz praktyczki/praktycy HR, którzy chcą wspólnie eksplorować kluczowe wyzwania, trendy i innowacje w dziedzinie zarządzania zasobami ludzkimi. Spotkania tej grupy odbywają się stacjonarnie, co (około) dwa miesiące, zapewniając uczestniczkom/uczestnikom regularne i inspirujące możliwości wymiany wiedzy oraz doświadczeń.

Podczas każdego spotkania, uczestniczki/uczestnicy mają okazję wziąć udział w pełnoprawnej debacie, moderowanej przez ekspertki/ekspertów na wybrany wcześniej temat. Wszystkie członkinie oraz wszyscy członkowie grupy są zachęcani do aktywnego udziału, dzielenia się swoimi doświadczeniami, pomysłami oraz pytaniami. To interaktywne podejście pozwala na głębsze zrozumienie omawianych zagadnień i wymianę różnorodnych perspektyw.

Grupa HR4DIVERSITY serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych do dołączenia i aktywnego uczestnictwa w organizowanych spotkaniach:

Jeśli zarządzasz działem HR, który pragnie poszerzyć swoją wiedzę, rozwijać umiejętności oraz angażować się w rozmowy na temat przyszłości branży, ta grupa zapewni Ci wartościową przestrzeń do dzielenia się, uczenia i tworzenia inspirujących rozwiązań w obszarze zarządzania zasobami ludzkimi.

Relacje z wydarzeń

2024-04-03

3 kwietnia odbyło się spotkanie grupy HR4Diversity. Temat debaty brzmiał: “Kalejdoskop kultur: wyzwania i szanse etnicznej różnorodności w zespołach”. Wysłuchaliśmy niezwykle ciekawych historii osób z dużym doświadczeniem w pracy w środowiskach zróżnicowanych kulturowo.

2024-03-25
Szanowni Państwo,

Mamy przyjemność zaprosić Was na wyjątkowe spotkanie. Już 3 kwietnia 2024 odbędzie się spotkanie grupy branżowej z cyklu "HR4Diversity", organizowane przez Fundację Liderek Biznesu.

2023-09-27

20 września odbyło się spotkanie grupy HR4Diversity. W gronie wybitnych ekspertek i ekspertów zajmujących się kwestią różnorodności i włączania dyskutowaliśmy na temat: "Różnorodni są wśród nas. Budowanie włączającej kultury pracy dla wszystkich"  Spotkanie było okazją do wymiany poglądów, doświadczeń i inspiracji dotyczących tworzenia bardziej inkluzywnych i różnorodnych środowisk pracy.

2023-06-20

Za nami ostatnie spotkanie przed wakacyjną przerwą Grupy HR4Diversity, organizowane przez Fundację Liderek Biznesu. Głównym tematem spotkania było workation, czyli połączenie pracy zdalnej i wakacji. Uczestnicy spotkania mieli okazję wziąć udział w inspirującej debacie i nawiązać wartościowe kontakty na tarasie warszawskiego Hotelu NYX. Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim obecnym ekspertkom biorącym udział w panelu

2023-05-15

W maju 2023 roku odbyło się kolejne spotkanie z cyklu HR4Diversity, organizowanego przez Fundację Liderek Biznesu. Uczestnicy spotkania i zaproszeni eksperci omawiali zagadnienia związane z nowymi technologiami oraz zmianami specyfiki procesów w działach HR.

2023-03-15

Marcowe spotkanie z cyklu HR4Diversity, poświęcone zostało problemowi age'izmu i wyzwaniom, jakie stoją przed pokoleniem silversów (osób w wieku 50) na rynku pracy.