Program Mentoringowy Fundacji Liderek Biznesu to kompleksowy projekt, wspierający kobiety i mężczyzn w świadomym kształtowaniu kariery zawodowej, rozwijaniu samoświadomości i doskonaleniu kompetencji przywódczych.

Program Mentoringowy Fundacji Liderek Biznesu to:

• Sprawdzona formuła - 9 lat doświadczenia, dynamicznie dostosowywana do potrzeb uczestników programu (edycje VII, VIII odbyły się w całości online, edycja IX w formule hybrydowej);
  • Ponad 2 000 uczestników od 2014 roku;
  • Grono ponad 700 Mentorów Fundacji Liderek Biznesu reprezentujących ok. 50 branż;
  • Szansa na realizację min. 85% założonych celów (wynik na bazie ankiet satysfakcji Mentees);
  • Wsparcie 3 profesjonalnych Opiekunów Merytorycznych (ekspertów w obszarze przywództwa i mentoringu) oraz doświadczonego zespołu Fundacji Liderek Biznesu.

Mentorzy Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu to:

• doświadczeni liderzy - 10-25 lat na wysokich stanowiskach zarządczych w biznesie, aktywnie działający w obecnej dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości;
  • osoby zaangażowane w rozwój innych, posiadające doświadczenie w prowadzeniu procesów mentoringowych;
  • liderzy wywodzący się w dużej części ze środowiska korporacyjnego, rozumiejący kulturę korporacyjną w praktyce;
  • liderzy i eksperci dysponujący wiedzą i doświadczeniem z ok. 50 branż, w tym:
    • prezesi, dyrektorzy i menedżerowie znanych polskich i międzynarodowych korporacji i firm
    • certyfikowani mentorzy Szkoły Mentorów Biznesu
    • coachowie z akredytacją International Coach Federation
    • trenerzy biznesu z wieloletnim doświadczeniem.

POZNAJ OPINIE UCZESTNIKÓW PROGRAMU:

Program dał mi ogromną bazę do dalszej pogłębionej pracy, sugestie mentora odnośnie pracy/życia stanowią swoisty game-changer.

Marzena Dyga, EY, IT Consultant, Mentee edycji 2022

"Uważam, że udział w programie daje możliwość przyjrzenia się sobie w kontekście swoich celów rozwojowych. To świetna okazja do spojrzenia na siebie z innej perspektywy. Często pytania, które zadawała mi mentorka, dawały mi inne światło na problem, z którym przychodziłam. Każde spotkanie uznaję za rozwojowe."

Katarzyna Kraj-Różycka, Comtegra S.A., HR Generalist, Mentee edycji 2022

"Jestem Mentorką w Programie FLB od 8 lat i jeszcze ani razu się nie zawiodłam, dlatego kontynuuję współpracę."

Dominika Herburt-Heybowicz, DHH7 Consulting, Partner, Mentorka edycji 2015 - 2022

Największa radość w roli mentorki? Wspieranie w skutecznym osiąganiu celu poprzez wydobywanie i wzmacnianie potencjału mentee. Dla mnie to też za każdym razem rozwijająca podróż pełna autorefleksji i wzajemnych inspiracji. Dodatkowo, Fundacja Liderek Biznesu daje mentorom w trakcie trwania programu naprawdę profesjonalne wsparcie i gromadzi fantastycznych ludzi!"

Agata Rybarska, Be Brave, Mentorka edycji 2019-2022 absolwentka Szkoły Mentorów Biznesu

"Program mentoringowy FLB to gwarancja jakosci, profesjonalizmu, gwarancja procesu prowadzonego zgodnie z najwyzszymi standardami etycznymi"

Aleksandra Siwinska-Ryngwelska, HP Inc, Senior Manager, EMEA Treasury, Mentorka edycji 2020 - 2022

"Jest to fantastyczny , merytoryczny, doskonały jakościowo program, w jakim zarówno ja chętnie wzięłąbym udział ponownie,
jak i polecać go będę innym."

Magdalena Jankowska, OI Poland, Dyrektor Personalny, Mentorka edycji 2022

Patroni Merytoryczni X edycji Programu Mentoringowego