Program Mentoringowy Fundacji Liderek Biznesu to kompleksowy projekt, wspierający kobiety i mężczyzn w świadomym kształtowaniu kariery zawodowej, rozwijaniu samoświadomości i doskonaleniu kompetencji przywódczych.

edycji
mentorów
mentee
realizacja celów na poziomie 80%

Program Mentoringowy Fundacji Liderek Biznesu to:

• Sprawdzona formuła - 8 lat doświadczenia, dynamicznie dostosowywana do potrzeb uczestników programu (edycje VII i VIII odbyły się w całości online)
  • Ponad 1700 uczestników od 2014 roku!
  • Grono ponad 600 Mentorów Fundacji Liderek Biznesu reprezentujących ok. 50 branż
  • Szansa na realizację min. 80% założonych celów (wynik na bazie ankiet satysfakcji Mentees)
  • Wsparcie 3 profesjonalnych Opiekunów Merytorycznych (ekspertów w obszarze przywództwa i mentoringu) oraz doświadczonego zespołu Fundacji Liderek Biznesu

Mentorzy Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu to:

• doświadczeni liderzy - 10-25 lat na wysokich stanowiskach zarządczych w biznesie, aktywnie działający w obecnej dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości
  • osoby zaangażowane w rozwój innych, posiadające doświadczenie w prowadzeniu procesów mentoringowych
  • liderzy wywodzący się w dużej części ze środowiska korporacyjnego, rozumiejący ład korporacyjny w praktyce
  • liderzy i eksperci dysponujący wiedzą i doświadczeniem z ok. 50 branż, w tym:
    • prezesi, dyrektorzy i menedżerowie znanych polskich i międzynarodowych korporacji i firm
    • certyfikowani mentorzy Szkoły Mentorów Biznesu
    • coachowie z akredytacją International Coach Federation
    • trenerzy biznesu z wieloletnim doświadczeniem.

Chcesz się dowiedzieć więcej?
Weź udział w BEZPŁATNYM WEBINARZE dla kandydatów na Mentorów i Mentees
22 lutego 2022, g.18:00-19:00

POZNAJ OPINIE UCZESTNIKÓW PROGRAMU:

„W nowej rzeczywistości czas pędzi jak szalony jeżeli chcesz/potrzebujesz zatrzymania, refleksji, nowych pomysłów, inspiracji to program mentoringowy jest tym, czego szukasz.”
Marta Krzewicka, Kierownik Sprzedaży Bezpośredniej, DHL Express, Mentee edycji 2020

„Jeżeli chcesz iść do przodu, a zabrakło Ci pomysłu, inspiracji, wsparcia bardziej doświadczonej osoby, to program mentoringowy jest dla Ciebie.”

Jakub Murszewski, Radca prawny, Mentee edycji 2020

„Dla każdej ambitnej osoby, której w natłoku codziennych zadań nie udaje się pracować na tym co jest kluczowe dla niej. Współpraca z mentorem pozwoliła mi na znalezienie przestrzeni i wsparcia w tej pracy, a także na rozpoczęcie nowego rozdziału w karierze zawodowej.”

Marta Ciszewska, Senior Principal, Principia Advisory, Mentee edycji 2020

Największa radość w roli mentorki? Wspieranie w skutecznym osiąganiu celu poprzez wydobywanie i wzmacnianie potencjału mentee. Dla mnie to też za każdym razem rozwijająca podróż pełna autorefleksji i wzajemnych inspiracji. Dodatkowo, Fundacja Liderek Biznesu daje mentorom w trakcie trwania programu naprawdę profesjonalne wsparcie i gromadzi fantastycznych ludzi!"

Agata Rybarska, Be Brave, Mentorka edycji 2019, 2020, absolwentka Szkoły Mentorów Biznesu

„Mentoring stanowi doskonałą okazję do autorefleksji na temat swojego stylu przywództwa, wiedzy i doświadczenia. Pozwala postawić sobie wyzwanie związane z przekazywaniem tego kolejnym liderom, ćwiczenia się w empatii, słuchaniu, rozpoznawaniu potrzeb rozwojowych i prowadzeni dialogu nastawionego na wzrost. Z mojego doświadczenia wynika, że w relacji Mentor-Mentee, prowadzonej w sposób pełny szacunku i otwartości, każda ze stron zyskuje i rozwija się dzięki wzajemności oddziaływań.”

Zuzanna Zielińska, Execution Leader w Nordea Bank AB, Mentorka edycji 2020

„Możliwość odkrywania siebie w relacji z inną osobą. Możliwość doskonalenia warsztatu Mentora. Możliwość nawiązania nowych, szerokich znajomości - networking. Praca z ludźmi którym się chce!"

Piotr Lech, Harmony, Mentor edycji 2018, 2019, 2020

Patroni Merytoryczni IX edycji Programu Mentoringowego