PL | EN

Dla Mentora

Formularz zgłoszeniowy dla MENTORA - edycja 2021

Do roli Mentora Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu zapraszamy osoby o profilu:

• doświadczeni liderzy - 10-25 lat na wysokich stanowiskach zarządczych w biznesie, aktywnie działający w obecnej dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości
  • osoby zaangażowane w rozwój innych, posiadające doświadczenie w prowadzeniu procesów mentoringowych
  • liderzy i eksperci dysponujący wiedzą i doświadczeniem z różnych branż.

Grono dotychczasowych Mentorów Fundacji to:
  • prezesi, dyrektorzy i menedżerowie znanych polskich i międzynarodowych korporacji i firm
  • certyfikowani mentorzy Szkoły Mentorów Biznesu
  • coachowie z akredytacją International Coach Federation
  • trenerzy biznesu z wieloletnim doświadczeniem.

Korzyści z udziału w Programie – dla Mentora:

• Rozwój kompetencji mentoringowych, poznanie profesjonalnych narzędzi i technik prowadzenia procesów mentoringowych
  • Zdobycie praktyki mentoringowej
  • Dostęp do skróconej ścieżki uzyskania międzynarodowej akredytacji w EMCC
  • w ramach Szkoły Mentorów Biznesu, przeznaczonej dla Mentorów Fundacji
  • Możliwość podzielenia się własnym doświadczeniem i satysfakcja z faktu wspierania młodszego pokolenia liderów
  • Konfrontacja z podejściem i myśleniem młodszych liderów, sposobem ich funkcjonowania w hybrydowej rzeczywistości, spojrzenie z innej perspektywy na wiele tematów i dylematów lidera w dzisiejszym „new normal”
  • Otrzymanie indywidualnej diagnozy własnych motywacji (RMP)
  • Okazja do wymiany doświadczeń z innymi liderami z największych polskich organizacji, poszerzenie sieci relacji biznesowych
  • Przynależność do prestiżowego grona Mentorów Fundacji Liderek Biznesu i członkostwo w Klubie Mentora Fundacji Liderek Biznesu.

Mentorzy działają w naszym Programie społecznie, mają natomiast możliwość wprowadzenia do programu dwóch Mentees z 10% zniżką.

Kandydatów do roli Mentorów prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Przed wysłaniem formularza aplikacyjnego prosimy o zapoznanie się z Regulaminem VIII edycji Programu Mentoringowego. Akceptacja Regulaminu jest niezbędna przy składaniu aplikacji do Programu. Wysłanie formularza aplikacyjnego jest zobowiązaniem do przystąpienia do programu w przypadku pozytywnego wyniku procesu kwalifikacji.

Termin przesyłania aplikacji do 31 marca 2021

Formularz zgłoszeniowy dla MENTORA - edycja 2021

Potwierdzenie przyjęcia do Programu

Kluczowe przy wyborze uczestników programu jest dobranie spośród nich optymalnych par Mentor / Mentee w ten sposób, aby Mentor jak najlepiej mógł wesprzeć Mentee w obszarach wskazanych w formularzu aplikacyjnym. Bierzemy pod uwagę obszary wsparcia, doświadczenie, profil zawodowy, branżę.

Grono dostępnych Mentorów zazwyczaj przekracza liczbę kandydatów na Mentees, prosimy zatem o wyrozumiałość - nie możemy zagwarantować przyjęcia do Programu wszystkich kandydatów chętnych do udziału w roli Mentora.

Wyniki rekrutacji zostaną ogłoszone do 30 kwietnia 2021

Mentoring odwrócony

Od kilku edycji realizujemy również ścieżkę mentoringu odwróconego, gdzie Mentor jest młodszy wiekiem i doświadczeniem od Mentee. Czytaj więcej