PL | EN

NAJWIĘKSZY CROSS-BIZNESOWY PROGRAM MENTORINGOWY W POLSCE

DOSTĘPNY W CAŁOŚCI ONLINE

Formularz zgłoszeniowy dla MENTEE - edycja 2021

Fundacja Liderek Biznesu zakończyła proces kwalifikacji Mentorów i Mentees do VIII edycji  Programu Mentoringowego.

Do udziału w Programie w roli Mentee zapraszamy wszystkich, którzy:
  • stawiają przed sobą nowe cele zawodowe i chcą je realizować
  • posiadają min. 5 letnie doświadczenie zawodowe i wyższe wykształcenie
  • są formalnym liderem w organizacji  lub aspirują do tej roli
  • chcą w ramach kompleksowego i profesjonalnego programu rozwijać swoje kompetencje przywódcze niezbędne w rzeczywistości hybrydowej
  • chcą skorzystać ze wsparcia doświadczonego Mentora, który pomoże im wzmacniać się w roli lidera, budować markę osobistą i świadomie planować swoją ścieżką zawodową (co może być ważne zwłaszcza w środowisku korporacyjnym)
  • chcą wspólnie pracować i wymieniać się doświadczeniami z osobami z różnych stanowisk, firm, branż
  • są gotowi do zdyscyplinowanej pracy nad celami uzgodnionymi z Mentorem
  • są otwarci na przyjmowanie konstruktywnych informacji zwrotnych`

Korzyści z udziału w Programie dla Mentee:
  • Unikalna możliwość kilkumiesięcznej indywidualnej pracy z osobami, które odniosły sukces w biznesie, skorzystanie z ich wiedzy i doświadczenia w realizacji własnych celów
  • Możliwość stałej konsultacji własnych pomysłów i koncepcji, otrzymanie wsparcia i zrozumienia w wymagającym czasie
  • Wzmocnienie kompetencji w obszarach szczególnie ważnych w czasie „new normal”, znaczny wzrost adaptacji do zmiany, wzrost pewności siebie w roli lidera
  • Otrzymanie indywidualnej diagnozy własnych motywacji (RMP) i - dzięki wsparciu mentora - analiza możliwości zawodowych i świadome zaplanowanie ścieżki kariery, która będzie z nimi w zgodzie
  • Możliwość pracy warsztatowej z wyjątkowymi ekspertami w obszarze przywództwa i mentoringu
  • Wymiana doświadczeń z wyjątkowym gronem innych liderów podczas sesji networkingowych i warsztatów
  • Poszerzenie sieci kontaktów i relacji biznesowych
  • Członkostwo w prestiżowym Klubie Mentee Fundacji Liderek Biznesu.

Warunki udziału Mentee w VIII edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu:

W trosce o zapewnienie odpowiedniej jakości merytorycznej i organizacyjnej programu osoby przystępujące do niego w roli Mentee zobowiązane są do wniesienia jednorazowej opłaty administracyjnej w wysokości:
  • 1780 PLN netto (2 189,40 PLN brutto) / 1 osoba, dla osób prywatnych;
  • 2 890 PLN netto (3 554,70 PLN brutto) / 1 osoba, dla osób z organizacji skierowanych i opłacanych przez pracodawcę;
  • 2 601 PLN netto (3 199,23 PLN brutto) / 1 osoba dla organizacji zgłaszających 3 i więcej Mentees - oferujemy 10% zniżki.
Opłata administracyjna przeznaczona zostanie na pokrycie kosztów administracyjnych związanych z koordynacją programu, organizacją spotkań warsztatowych oraz wsparcia programu przez profesjonalnych konsultantów, trenerów i coachów. Możliwość indywidualnej pracy z mentorem, zdobycia wiedzy i umiejętności oraz budowania relacji w środowisku wciąż pozostaje nieodpłatną wartością oferowaną przez Fundację.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentees prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Przed wysłaniem formularza aplikacyjnego prosimy o zapoznanie się z Regulaminem VIII edycji Programu Mentoringowego. Akceptacja Regulaminu jest niezbędna przy składaniu aplikacji do Programu. Wysłanie formularza aplikacyjnego jest zobowiązaniem do przystąpienia do programu w przypadku pozytywnego wyniku procesu kwalifikacji.

Formularz zgłoszeniowy dla MENTEE - edycja 2021

Potwierdzenie przyjęcia do Programu

Kluczowe przy wyborze uczestników programu jest dobranie spośród nich optymalnych par Mentor / Mentee w ten sposób, aby Mentor jak najlepiej mógł wesprzeć Mentee w obszarach wskazanych w formularzu aplikacyjnym. Bierzemy pod uwagę obszary wsparcia, doświadczenie, profil zawodowy, branżę. Prosimy zatem o wyrozumiałość - nie możemy zagwarantować przyjęcia do Programu wszystkich kandydatów chętnych do udziału w roli Mentee.

Wyniki rekrutacji zostaną ogłoszone do 30 kwietnia 2021

Mentoring odwrócony

Od kilku edycji realizujemy również ścieżkę mentoringu odwróconego, gdzie Mentor jest młodszy wiekiem i doświadczeniem od Mentee. Czytaj więcej