Program Mentoringowy Fundacji Liderek Biznesu to kompleksowy projekt, wspierający kobiety i mężczyzn w świadomym kształtowaniu kariery zawodowej, rozwijaniu samoświadomości i doskonaleniu kompetencji przywódczych.

edycji
mentorów
mentee
realizacja celów na poziomie 80%

Rekrutacja do Programu Mentoringowego 2022 została zakończona

Zgłoś zainteresowanie udziałem w kolejnej edycji Programu Mentoringowego 2023:

ZGŁASZAM ZAINTERESOWANIE - MENTEE

W Programie Mentoringowym, w roli Mentee biorą udział wszyscy, którzy:

• Stawiają przed sobą nowe cele zawodowe i chcą je realizować
  • Posiadają min. 5 letnie doświadczenie zawodowe i wyższe wykształcenie
  • Są formalnym liderem w organizacji  lub aspirują do tej roli
  • Chcą w ramach kompleksowego i profesjonalnego programu rozwijać swoje kompetencje przywódcze niezbędne w rzeczywistości hybrydowej
  • Chcą skorzystać ze wsparcia doświadczonego Mentora, który pomoże im wzmacniać się w roli lidera, budować markę osobistą i świadomie planować swoją ścieżką zawodową (co może być ważne zwłaszcza w środowisku korporacyjnym)
  • Chcą wspólnie pracować i wymieniać się doświadczeniami z osobami z różnych stanowisk, firm, branż
  • Są gotowi do zdyscyplinowanej pracy nad celami uzgodnionymi z Mentorem
  • Są otwarci na przyjmowanie konstruktywnych informacji zwrotnych`

Korzyści z udziału w Programie dla Mentee:
  • Unikalna możliwość kilkumiesięcznej indywidualnej pracy z osobami, które odniosły sukces w biznesie, skorzystanie z ich wiedzy i doświadczenia w realizacji własnych celów
  • Możliwość stałej konsultacji własnych pomysłów i koncepcji, otrzymanie wsparcia i zrozumienia w zmiennej
    i wymagającej rzeczywistości
  • Wzmocnienie kluczowych kompetencji związanych z rolą współczesnego lidera, m.in. uważność, odwaga i współdziałanie, co pozwoli świadomie rozwinąć i kształtować własny styl  przywódczy w dzisiejszej rzeczywistości biznesowej.
  • Możliwość pracy warsztatowej z wyjątkowymi ekspertami w obszarze przywództwa i mentoringu
  • Wymiana doświadczeń z wyjątkowym gronem liderów podczas sesji networkingowych i warsztatów
  • Poszerzenie sieci kontaktów i relacji biznesowych
  • Członkostwo w prestiżowym Klubie Mentee Fundacji Liderek Biznesu

Warunki udziału Mentee w IX edycji Programu Mentoringowego

W trosce o zapewnienie odpowiedniej jakości merytorycznej i organizacyjnejprogramu osoby przystępujące do niego w roli Mentee zobowiązane są do wniesienia jednorazowej opłaty administracyjnej w wysokości:

• Osoby prywatne: 2 080 PLN netto (2 558,40 PLN brutto) / 1 osoba
  • Osoby z organizacji skierowane i opłacane przez pracodawcę:  3 480 PLN netto (4 280,40 PLN brutto) / 1 osoba

Dla organizacji zgłaszających 3 i więcej Mentees - oferujemy 10% zniżki: 3 132 PLN netto (3 952,36 PLN brutto) / 1 osoba

EARLY BIRD

Rabat dla osób, które zgłoszą udział w Programie i wypełnią formularz rekrutacyjny do 28 lutego 2022 r.

• Osoby prywatne: 1 880 PLN netto (2 312,40 PLN brutto) / 1 osoba,
  • Osoby z organizacji skierowane i opłacane przez pracodawcę 3 180 PLN netto (3 911,40 PLN brutto) / 1 osoba.
JOIN AGAIN

Rabat dla dla Mentees poprzednich edycji
  • Osoby prywatne: 1 664 PLN netto (2 046,72 PLN brutto) / 1 osoba,
  • Osoby z organizacji skierowane i opłacane przez pracodawcę 2 784 PLN netto (3 129,12 PLN brutto) / 1 osoba.

Opłata administracyjna przeznaczona zostanie na pokrycie kosztów administracyjnych związanych z koordynacją programu, organizacją spotkań warsztatowych oraz wsparcia programu przez profesjonalnych konsultantów, trenerów i coachów. Możliwość indywidualnej pracy z mentorem, zdobycia wiedzy i umiejętności oraz budowania relacji w środowisku wciąż pozostaje nieodpłatną wartością oferowaną przez Fundację.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentees prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Przed wysłaniem formularza aplikacyjnego prosimy o zapoznanie się z Regulaminem IX edycji Programu Mentoringowego.. Akceptacja Regulaminu jest niezbędna przy składaniu aplikacji do Programu. Wysłanie formularza aplikacyjnego jest zobowiązaniem do przystąpienia do programu i wniesienia opłaty administracyjnej w przypadku pozytywnego wyniku procesu kwalifikacji.

Termin przesyłania aplikacji zakończył się 31 marca 2022

Potwierdzenie przyjęcia do Programu

Kluczowe przy wyborze uczestników programu jest dobranie spośród nich optymalnych par Mentor / Mentee w ten sposób, aby Mentor jak najlepiej mógł wesprzeć Mentee w obszarach wskazanych w formularzu aplikacyjnym. Bierzemy pod uwagę obszary wsparcia, doświadczenie, profil zawodowy, branżę. Prosimy zatem o wyrozumiałość - nie możemy zagwarantować przyjęcia do Programu wszystkich kandydatów chętnych do udziału w roli Mentee.

Wyniki rekrutacji zostaną ogłoszone do 30 kwietnia 2022.

Mentoring odwrócony

Od kilku edycji realizujemy również ścieżkę mentoringu odwróconego, gdzie Mentor jest młodszy wiekiem i doświadczeniem od Mentee Dowiedz się więcej

Patroni Merytoryczni IX edycji Programu Mentoringowego

Patronat medialny