PL | EN

Dla Firm

BEZPŁATNY WEBINAR - POZNAJ SZCZEGÓŁY VIII EDYCJI
"Mentoring – sposób na rozwój w nowej normalności"24.03.2021, g. 17:30-18:30POTWIERDŹ UDZIAŁ > TUTAJ

Formularz zgłoszeniowy dla MENTEE - edycja 2021

Formularz zgłoszeniowy dla MENTORA - edycja 2021
Serdecznie zapraszamy do dołączenia do grona firm współpracujących z Fundacją Liderek Biznesu, które co roku nominują swoich pracowników do udziału w naszym Programie Mentoringowym.

W ciągu ostatnich 7 edycji zaufało nam blisko 400 organizacji.

Zwłaszcza dzisiaj – w tzw. „nowej rzeczywistości” - mentoring jest metodą wspierania pracowników, która w najbardziej elastyczny i kosztowo optymalny sposób odpowiada na dzisiejsze potrzeby liderów.

"Jedną z najbardziej imponujących rzeczy w skutecznym programie mentoringowym jest to, jak daleko potrafią sięgać pozytywne efekty. (...) Dobry mentor może być pomostem między Twoimi indywidualnymi potrzebami, a Twoją organizacją." (Forbes: czytaj wiecej)

Korzyści dla Organizacji nominującej pracowników do udziału w Programie Mentoringowym

• Indywidualne wsparcie liderów dostosowane do ich profilu i celów
  • Wzmocnienie kompetencji przywódczych kadry liderów i kandydatów na ważne stanowiska, wzrost ich pewności siebie w roli lidera, elastyczności w reagowaniu na zmiany (akcenty tej edycji położone są na kompetencje „nowej rzeczywistości”)
  • Zapewnienie liderom dostępu do najnowszej wiedzy i dobrych praktyk z obszaru przywództwa, możliwość wymiany doświadczeń w gronie Mentees, utrzymywania kontaktów i wspierania się w tym gronie
  • Możliwość skorzystania z innych doświadczeń, perspektyw i rozwiązań innych organizacji
  • Zwiększenie motywacji pracowników – skierowanie do Programu Mentoringowego jest dla nich ważnym dowodem uznania i zaufania
  • Nawiązanie nowych relacji biznesowych
  • W przypadku skierowania do programu Mentorów – nabycie przez nich kompetencji prowadzenia sesji i procesów mentoringowych, które będą możliwe do wykorzystania w rozwoju pracowników organizacji
  • Wszyscy uczestnicy projektu otrzymują indywidualną diagnozę motywacji (Reiss Motivation Profile).

Warunki udziału w VIII edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu dla osób skierowanych przez Pracodawcę:

W trosce o zapewnienie odpowiedniej jakości merytorycznej i organizacyjnej programu osoby przystępujące do niego w roli Mentee lub ich Pracodawcy zobowiązani są do wniesienia jednorazowej opłaty administracyjnej w wysokości:
  • 2 890 PLN netto (3 554,70 PLN brutto)/ 1 osoba, dla osób z organizacji skierowanych i opłacanych przez pracodawcę;
  • 2 601 PLN netto (3 199,23 PLN brutto)  / 1 osoba dla organizacji zgłaszających 3 i więcej Mentees - oferujemy 10% zniżki.

Opłata administracyjna przeznaczona zostanie na pokrycie kosztów administracyjnych związanych z koordynacją programu, organizacją spotkań warsztatowych oraz wsparcia programu przez profesjonalnych konsultantów, trenerów i coachów. Możliwość indywidualnej pracy z mentorem, zdobycia wiedzy i umiejętności oraz budowania relacji w środowisku wciąż pozostaje nieodpłatną wartością oferowaną przez Fundację.

Mentorzy działają w naszym Programie społecznie.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentees prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Przed wysłaniem formularza aplikacyjnego prosimy o zapoznanie się z Regulaminem VIII edycji Programu Mentoringowego. Akceptacja Regulaminu jest niezbędna przy składaniu aplikacji do Programu. Wysłanie formularza aplikacyjnego jest zobowiązaniem do przystąpienia do programu w przypadku pozytywnego wyniku procesu kwalifikacji.

Termin przesyłania aplikacji do 31 marca 2021

Formularz zgłoszeniowy dla MENTEE - edycja 2021

Formularz zgłoszeniowy dla MENTORA - edycja 2021

Potwierdzenie przyjęcia do Programu

Kluczowe przy wyborze uczestników programu jest dobranie spośród nich optymalnych par Mentor / Mentee w ten sposób, aby Mentor jak najlepiej mógł wesprzeć Mentee w obszarach wskazanych w formularzu aplikacyjnym. Bierzemy pod uwagę obszary wsparcia, doświadczenie, profil zawodowy, branżę.
Prosimy zatem o wyrozumiałość - nie możemy zagwarantować przyjęcia do Programu wszystkich kandydatów chętnych do udziału w roli Mentora lub Mentee.

Wyniki rekrutacji zostaną ogłoszone do 30 kwietnia 2021

Mentoring odwrócony

Od kilku edycji realizujemy również ścieżkę mentoringu odwróconego, gdzie Mentor jest młodszy wiekiem i doświadczeniem od Mentee.