Mentor uwikłany - granice bezpieczne i granice niebezpieczne

Webinar z cyklu 12 wyzwań w profesjonalnych procesach mentoringowych
Piotr Ciacek, Akredytowany na poziomie Senior Practitioner Mentor EMCC, partner zarządzający Stibitz, konsultant wiodący i trener Szkoły Mentorów Biznesu, superwizor. Marta Skrzydelska, trenerka Szkoła Mentorów Biznesu, mentorka, coach, superwizorka , ONLINE wtorek 27 września 2022, g. 18:00 - 19:30
149,00 zł
brutto

Cena netto: 121,14 zł
Produkt niedostępny

Webinar Mentor uwikłany - granice bezpieczne i granice niebezpieczne

Pierwsze spotkanie z czteroczęściowego cyklu 12 pułapek procesu mentoringowego

wtorek 27 września 2022, g. 18:00 - 19:30

Zapisz się tylko na ten webinar

Aby proces zadziałał i był skuteczny potrzebna jest ta tzw. "chemia", którą wszyscy rozumiemy, ale która za każdym razem ma inną naturę. Ta potencjalna dysfunkcja w profesjonalnych procesach mentorigowych, jaką się zajmiemy, dotyczy właśnie "chemii".

Jedną z podstawowych potrzeb psychologicznych człowieka jest (oczywiście w dużym uproszczeniu) chęć, abyśmy byli lubiani i aby nasz wizerunek w oczach innych był pozytywny.

Podczas prowadzenia procesów mentoringowych mentor jest wyjątkowo narażony na to, aby tej potrzebie ulec i niekiedy, często nieświadomie, tak prowadzić proces, aby otrzymywać satysfakcjonującą informację zwrotną. Tkwienie w tego typu narracji może doprowadzić do pogłębienia się tendencji unikania "niewygodnych prawd".

Dlatego też podczas tego spotkania wraz z moim gościem Martą Skrzydelską porozmawiamy o tym:

• jak nie "załatwiać" spraw mentee, jak o mentee nie zabiegać,
  • jak unikać chęci przypodobania się i bycia lubianym,
  • porozmawiamy o "chemii" i pułapce "uwikłania" się w proces,
  • podzielimy się technikami pozwalającymi umiejętnie budować dystans i nie uleganie pokusom poklasku,
  • przeanalizujemy studium przypadku i popracujemy wspólnie podczas superwizji.

Korzyści:

• Pogłębienie samoświadomości w roli mentora,
  • Zyskanie nowych narzędzi do autorefleksji,
  • Udział w 4 eksperckich webinarach łączących najnowszy know-how dotyczący mentoringu, wymianę doświadczeń, case studies i praktykę,
  • Niepowtarzalna możliwość networkingu z praktykującymi, akredytowanymi mentorami z wieloletnim stażem i ekspertami z całej Polski,
  • Udział w webinariach jest punktowany i uznawany jako wkład w rozwój siebie przez EMCC, co przydaje sie do akredytacji,
  • Uczestnicy otrzymaja certyfikaty potwierdzające udział w cyklu,
  • Przy zakupie całego cyklu webinarów uczestnicy otrzymają książkę autorstwa Piotra Ciacka pt. "12 dysfunkcji w procesie mentoringowym" gratis.

Dla kogo?

Do uczestnictwa zapraszamy nie tylko mentorów. Podobne wyzwania stoją przed wszystkimi osobami, które zajmują się procesami rozwojowymi lub pomocowymi oraz osobami odpowiedzialnymi za employer branding i wdrażanie programów mentoringowych w organizacjach. Zachęcamy do uczestnictwa:

• Mentorki i Mentorów
  • Coachinie i Coachów
  • Psycholożki i Psychologów
  • Psychoterapeutki i Psychoterapeutów
  • Osoby zarządzające działami HR
  • Key talent managerów i managerki
  • Przedsiębiorczynie i Przedsiębiorców, którzy wdrażają mentoring we własnych organizacjach

Agenda:

Wierzymy, że uczymy się najlepiej poprzez praktykę, dlatego każde spotkanie będzie miało tryb warsztatowy.

• Wprowadzenie: 5 min
  • Case (w zależności od sytuacji będą 2 albo 3): 40 min
  • Superwizje przypadków:
  • Wnioski: 5 min
  • QA: 15 min

Warunki i szczegóły dot. udziału:

• Koszt udziału w całym cyklu to 488 zł brutto,
  • Koszt udziału w pojedynczym webinarze to 149 zł brutto,
  • Bezkosztowa rezygnacja z udziału w warsztacie możliwa jest najpóźniej na 14 dni przed terminem. Po tym terminie możliwy jest udział w warsztacie innej wskazanej osoby pod warunkiem poinformowania organizatora,
  • Nieobecność na webinarach nie jest podstawą do zwrotu opłaty,
  • Zakup udziału jest równoważny z akceptacją warunków uczestnictwa w webinarach,
  • Po mailowym potwierdzeniu przyjęcia zgłoszenia udziału, w kolejnym mailu otrzymają Państwo link z zaproszeniem na webinar online na platformie ZOOM.

Prowadzący:

Piotr CiacekAkredytacja EMCC EIA Senior Practitioner, ICF PCC, JMT

Właściciel i partner zarządzający firmy Stibitz. Certyfikowany i akredytowany coach , mentor i trener( EIA EMCC - Senior Practitioner, ICF PCC, John Maxwell Team). Współzałożyciel i wieloletni dyrektor, członek zarządu i rady nadzorczej SMG/KRC Poland (potem MillwardBrown, obecnie Kantar). Praktyk biznesu, twórca własnych programów szkoleniowych dla zarządów i wyższej kadry managerskiej. Jako jedyny w Polsce posiada międzynarodową akredytacje EQA EMCC na autorskie programy mentoringowe. Opiekun merytoryczny V edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu. Przeprowadził ponad 800 indywidualnych sesji coachingowych i mentoringowych oraz blisko 500 szkoleń z zakresu umiejętności miękkich.

Marta SkrzydelskaAkredytacja ICF ACC

Coach, mentor, superwizor. Specjalizuje się w coachingu managerskim i coachingu kariery. Wspiera liderów na drodze do zmiany zawodowej, pomaga im znaleźć wewnętrzną siłę i odwagę do działania. Interesuje się rolą autentyczności w rozwoju. Socjolog (Lancaster University). Od 11 lat współtworzy Uniwersytet Otwarty UW, gdzie m.in. kierowała sekcją szkoleń, projektując i wdrażając kompleksowe programy rozwojowe dla organizacji. Wybrani klienci: PwC, Ambasada Niemiec, PAP, WUM, Newseria, CBA, SOS Wioski Dziecięce, CHEP Europe.