PL | EN

Fundator

Iwona Kozera, Fundator, Partner EY, Lider Działu Doradztwa Biznesowego w Regionie Europy Centralnej i Południowej (21 krajów)

Od 1992 roku, czyli od początku swojej zawodowej kariery, związana z jedną firmą. Najpierw był to Arthur Andersen, który po fuzji w 2002 r. przekształcił się w Ernst&Young (od lipca 2013 znany jako EY). Aktywna uczestniczka transformacji polskiego sektora finansowego, doradzała na rzecz największych polskich i globalnych instytucji finansowych.

Absolwentka Politechniki Warszawskiej, ukończyła programy menadżerskie na Harvard Business School oraz Kellogg Graduate School of Management.

Jest szczęśliwą żoną i matką, za olbrzymi sukces uważa wychowanie dwóch córek, dzielących jej wartości. Spełnia się także pracując na rzecz lokalnych społeczności. Lubi dobre książki, teatr i podróże. Za cel stawia sobie wsparcie kobiet tak aby mogły w pełni realizować swoje pasje i wykorzystywać swoje talenty.

Zarząd

Agnieszka Maciejewska, Prezes Zarządu Fundacji Liderek Biznesu. Dyrektor personalny EY w Polsce. Wcześniej, partner w firmach doradztwa personalnego Neumann Leadership i Prezes Zarządu Hudson Global Resources w Polsce. Jej kariera zawodowa związana z zarządzaniem zasobami ludzkimi i doradztwem w dziedzinie HR. Stworzyła i kieruje programami rozwojowymi dla kadry kierowniczej. Wierzy w talent i niezależność kobiet. Chce budować środowisko partnerskiego biznesu z aktywnymi i przedsiębiorczymi menedżerami.

Prywatnie oddana wychowaniu Asi.

Magda Hajduk-Naklicka, Członek Zarządu Fundacji Liderek Biznesu. Współwłaścicielka i Prezes firmy Naturativ - producenta kosmetyków naturalnych.

Ukończyła studia MBA w Carlson School of Economics na Uniwersytecie Minnesota w ramach stypendium rządu Stanów Zjednoczonych. W czasach "przed własnym biznesem" wprowadzała zagraniczne marki i firmy  do Polski, kierowała dużym programem badawczym dotyczącym dystrybucji produktów FMCG w Polsce. W tych czasach, branża kosmetyczna zafascynowała ją do tego stopnia, że postanowiła zostać producentem kosmetyków. Jej firma stworzyła i produkuje certyfikowane kosmetyki naturalne Naturativ sprzedawane w Polsce i na kilku rynkach Europy Zachodniej.

Lubi leniwe weekendy z rodziną w domu (ma trójkę dzieci w różnym wieku), ale też dużo podróżuje. Zakochana w Afryce i Azji. Jej firma od kilku lat wspiera przedsiębiorczość kobiet. W Fundacji Liderek Biznesu poznała bratnie dusze. Wspólnie z nimi zamierza zachęcać kobiety do realizacji marzeń i rozwijana swoich talentów.

Beata Osiecka, Członek Zarządu Fundacji Liderek Biznesu.
Prezes Zarządu firmy Kinnarps Polska, odpowiedzialna za zbudowanie marki Kinnarps w Polsce od 1991 roku. Absolwentka Handlu Zagranicznego SGH. Swoje umiejętności zawodowe doskonaliła również w Kanadzie, Szwajcarii i Szwecji.
Entuzjastka pracy zespołowej, zarządzania zmianą i inteligencji emocjonalnej.

Prywatnie szczęśliwa żona i matka dwojga dorosłych dzieci. Bardzo aktywna sportowo: regularnie jeździ na rolkach, rowerze, łyżwach i nartach, nurkuje. Kilka lat temu zdobyła Kilimandżaro. Za największe osiągnięcie uważa utrzymanie zdrowej równowagi między pracą a życiem rodzinnym, za największą swoją zaletę - kreatywność, a za największą wadę - natłok pomysłów.

Stawia na ludzi otwartych, pozytywnych, pracowitych i uczciwych, takich, którym się chce.

Anna Sirocka, Członek Zarządu Fundacji Liderek Biznesu. Partner w Dziale Doradztwa w Zakresie Rachunkowości EY.

Od ponad 20 lat (z przerwami na inne wyzwania zawodowe) pracuje w firmie EY (przed fuzją w 2002 roku Arthur Andersen).
Jej kariera zawodowa związana jest ze standardami rachunkowości, organizacją funkcji finansów oraz  rewizją finansową i audytem wewnętrznym. Posiada tytuł Biegłego Rewidenta, ACCA, CIA, jest członkiem Komitetu Standardów Rachunkowości  powołanego przez Ministra Finansów. Przez 6 lat była członkiem Zespołu Ekspertów Technicznych Europejskiej Grupy Doradczej ds. Sprawozdawczości Finansowej (EFRAG).

Wierzy, że obecność kobiet w przestrzeni zawodowej jest ważna
i przynosi podmiotom wymierne korzyści. Chce działać na rzecz pozytywnych, codziennych doświadczeniach zawodowych kobiet – uznawania ich wkładu oraz stwarzania możliwości kształtowania swojej kariery.

Prywatnie mama dwójki urwisów.

Barbara Sissons, Członek Zarządu Fundacji Liderek Biznesu. Dyrektor ds. finansów i administracji w Kinnarps Polska .

Menadżer, liderka i mentorka kobiet w biznesie. Posiada ponad 20-letnie doświadczenie w dziedzinie zarządzania finansami, które zdobywała zajmując różne stanowiska w korporacjach międzynarodowych oraz firmach notowanych na GPW m.in. KPMG Polska Sp. z o.o., Mennicy Polskiej S.A., Optimus S.A., Compaq Computer Sp. z o.o., SCA Hygiene Products Sp. z o.o.
Fascynują ją możliwości ludzkiego umysłu i psychologia biznesu. Jej pasją są sporty wodne (pływanie i nurkowanie).

Projekt: Borek Design

Realizacja: Internet Age