Mentoring odwrócony

Program Mentoringowy Fundacji Liderek Biznesu to kompleksowy projekt, wspierający kobiety i mężczyzn w świadomym kształtowaniu kariery zawodowej, rozwijaniu samoświadomości i doskonaleniu kompetencji przywódczych.

edycji
mentorów
mentee
realizacja celów na poziomie 80%

Mentoring odwrócony to forma mentoringu, w której Mentor może mieć krótsze doświadczenie zawodowe od Mentee, ale posiada dużą wiedzę w wybranym obszarze kompetencji specjalistycznych (eksperckich), zarządczych (zarządzanie unikalnymi projektami lub zespołami) lub miękkich (społecznych, komunikacyjnych).
Przykładowe cele procesu mentoringu odwróconego: nowe technologie i ich wpływ na prowadzenie biznesu, komunikacja w mediach społecznościowych, wdrażanie innowacji, work life balance, zarządzanie wielopokoleniowe (zrozumienie motywacji i postaw młodszych pokoleń, budowanie zaangażowania), nowe sposoby dostępu do informacji.

REKRUTACJA MENTEES – mentoring odwrócony

Do roli Mentee w procesie mentoringu odwróconego zapraszamy osoby:

• z wykształceniem wyższym, z minimum 15-letnim doświadczeniem zawodowym (od ukończenia studiów wyższych)
  • zainteresowane uzupełnieniem wiedzy specjalistycznej, nabyciem wybranych kompetencji miękkich i/lub wzbogaceniem własnej perspektywy w rozmowie z młodszym wiekiem Mentorem
  • poszukujące w swoim życiu zawodowym nowych wyzwań, innej perspektywy, świeżych doświadczeń
  • chcące poszerzać swoje kontakty biznesowe w gronie Mentorów i Mentees programu oraz w ramach Klubu Mentee Fundacji Liderek Biznesu
  • gotowe do zdyscyplinowanej pracy nad celami uzgodnionymi z Mentorem
  • otwarte i gotowe na przyjmowanie konstruktywnych informacji zwrotnych.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentee prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Warunki udziału Mentee w VIII edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu – Mentoring Odwrócony:

W trosce o zapewnienie odpowiedniej jakości merytorycznej i organizacyjnej programu osoby przystępujące do niego w roli Mentee zobowiązane są do wniesienia jednorazowej opłaty administracyjnej w wysokości:

• Osoby prywatne: 2 080 PLN netto (2 558,40 PLN brutto) / 1 osoba,;
  • Osoby z organizacji skierowane i opłacane przez pracodawcę:  3 480 PLN netto (4 280,40 PLN brutto) / 1 osoba,
  • Dla organizacji zgłaszających 3 i więcej Mentees - oferujemy 10% zniżki: 3 132 PLN netto (3 952,36 PLN brutto) / 1 osoba

EARLY BIRD

rabat dla osób, które zgłoszą udział w Programie i wypełnią formularz rekrutacyjny do 28 lutego 2022

• Osoby prywatne: 1 880 PLN netto (2 312,40 PLN brutto) / 1 osoba,
  • Osoby z organizacji skierowane i opłacane przez pracodawcę 3 180 PLN netto (3 911,40 PLN brutto) / 1 osoba.
JOIN AGAIN

rabat dla dla Mentees poprzednich edycji
  • Osoby prywatne: 1 664 PLN netto (2 046,72 PLN brutto) / 1 osoba,
  • Osoby z organizacji skierowane i opłacane przez pracodawcę 2 784 PLN netto (3 129,12 PLN brutto) / 1 osoba.

Opłata administracyjna przeznaczona zostanie na pokrycie kosztów administracyjnych związanych z koordynacją programu, organizacją spotkań warsztatowych oraz wsparcia programu przez profesjonalnych konsultantów, trenerów i coachów. Możliwość indywidualnej pracy z mentorem, zdobycia wiedzy i umiejętności oraz budowania relacji w środowisku wciąż pozostaje nieodpłatną wartością oferowaną przez Fundację.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentees prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Przed wysłaniem formularza aplikacyjnego prosimy o zapoznanie się z z Regulaminem IX edycji Programu Mentoringowego.. Wysłanie formularza aplikacyjnego jest zobowiązaniem do przystąpienia do programu w przypadku pozytywnego wyniku procesu kwalifikacji.

REKRUTACJA MENTORÓW – mentoring odwrócony

Do roli Mentora w procesie mentoringu odwróconego zapraszamy osoby:

• z min. ukończonym licencjatem i min. 2-letnim doświadczeniem zawodowym
  • posiadające dużą wiedzę w wybranym obszarze, z doświadczeniem w zarządzaniu unikalnymi projektami, wdrażania innowacji, wykorzystania nowych technologii itp.
  • chcące wesprzeć pokolenie starszych liderów w zmierzeniu się z wyzwaniami zawodowymi w realiach szybko zmieniającego się świata
  • gotowe do pewnej dyscypliny i poświęcenia swojego czasu na sesje indywidualne z Mentees oraz warsztaty i spotkania w ramach Programu
  • zainteresowane metodycznym kształceniem swoich umiejętności mentorskich i nabyciem umiejętności świadomego dzielenia się wiedzą
  • chcące poszerzać swoje kontakty biznesowe w gronie Mentorów i Mentees Programu oraz w ramach Klubu Mentora Fundacji Liderek Biznesu.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentora w procesie mentoringu odwróconego prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Przed wysłaniem formularza aplikacyjnego prosimy o zapoznanie się z Regulaminem. Wysłanie formularza aplikacyjnego jest zobowiązaniem do przystąpienia do programu w przypadku pozytywnego wyniku procesu kwalifikacji.

!!! Termin przesyłania aplikacji do 31 marca 2022

Potwierdzenie przyjęcia do Programu

Kluczowe przy wyborze uczestników programu jest dobranie spośród nich optymalnych par Mentor / Mentee w ten sposób, aby Mentor jak najlepiej mógł wesprzeć Mentee w obszarach wskazanych w formularzu aplikacyjnym. Bierzemy pod uwagę obszary wsparcia, doświadczenie, profil zawodowy, branżę.

Prosimy zatem o wyrozumiałość - nie możemy zagwarantować przyjęcia do Programu wszystkich kandydatów chętnych do udziału w roli Mentora lub Mentee.

Wyniki rekrutacji zostaną ogłoszone do 30 kwietnia 2022.

Chcesz się dowiedzieć więcej?

Weź udział w BEZPŁATNYM WEBINARZE dla kandydatów na Mentorów i Mentees
22 lutego 2022, g.18:00-19:00