Finał VII edycji największego w Polsce Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu

Fundacja Liderek Biznesu zakończyła 2 marca VII edycję Programu Mentoringowego. Jest to program dla liderek i liderów z całej Polski. Uroczystą galę, która odbyła się online, otworzyły przedstawicielki zarządu Fundacji – Iwona Kozera, Fundator i Agnieszka Maciejewska, Prezes Zarządu. Podkreślały, że możliwość współpracy w takim gronie, jakie zgromadziło się wokół Programu Mentoringowego, to za każdym razem ogromne wyróżnienie, wyzwanie i zaszczyt dla Fundacji.

Edycja 2020 to ogromne zaangażowanie, otwartość i wyjątkowa atmosfera, jaką stworzyło blisko 300 Mentorów i Mentees, wraz z doświadczonymi Opiekunami Merytorycznymi (Jadwiga Kuczkowska, Agnieszka Maruda-Sperczak), trenerami prowadzącymi warsztaty (Marcin Capiga, Łukasz Szymula, Izabela Syrówka) i Mentorami warsztatów eksperckich "Lead&Share" (Agata Rybarska, Piotr Ciacek, Witold Kowalski, Patrycja Dębska).

Gala odbywała się pod hasłem „Podróż bohatera”. "Jedyny sposób, by poznać, gdzie są granice naszych możliwości, to przekraczać je, dokonując tego, co niemożliwe" (A.C. Clarke). Dzięki wszystkim zaangażowanym osobom przetrwaliśmy wyjątkowe, trudne i jednocześnie ciekawe osiem miesięcy Programu, który stał się wspólną "Podróżą Bohatera". W jej trakcie opuściliśmy "stary świat" i wkroczyliśmy, uzbrojeni w nowe kompetencje i umiejętności, w "nową normalność".

Na Gali prowadzonej przez Pawła Oksanowicza wystąpiła Paula Wąsowska, DBA, ekspertka ds. innowacji i strategii. Ma doświadczenie w zarządzaniu branżą wysokich technologii oraz byciu mentorką. Jej wykład „Podróż bohatera. Nowy, zwykły świat" był porywającą opowieścią o superbohaterach, mierzeniu się ze sobą i uświadomieniu sobie siły, którą mamy dzięki mentoringowi.

W trakcie Gali zostały wręczone nagrody specjalne dla par mentoringowych, które odbyły najwięcej spotkań w edycji 2020: W kategorii mentoring klasyczny były to:

• MENTOR: Katarzyna Andrzejewska, Mentor Fundacji Liderek Biznesu oraz
  • MENTEE: Magdalena Harasimczuk, Menedżer ds. Operacji Bankowości Prywatnej Citibank

W kategorii mentoring odwrócony zwycięską parą okazały się :

• MENTOR: Katarzyna Wiśnios, Digital Products Manager, Play oraz
  • MENTEE: Małgorzata Undziłło-Haverberg, Biznes Mentor

Gratulujemy zwycięzcom i wszystkim, którzy wzięli udział w tej wyjątkowej edycji!

Partnerami gali byli: CANAL+ Group, EY, Perfectto Events i Studio Dreamage.

Patronat merytoryczny nad edycją 2020 sprawowali: ICAN Institute, ICAN Management Review, SGH Warsaw School of Economics, EMCC European Mentoring and Coaching Council Poland, Ośrodek Informacji ONZ w Warszawie.

Patronat medialny: Radio TOK FM

Finał VII edycji to również początek nowej edycji Programu Mentoringowego 2021.

Aplikacje przyjmujemy do 31 marca 2021 roku: https://www.fundacjaliderekbiznesu.pl/pm/mentoring/

FOTORELACJA Z WIRTUALNEJ GALI