Zakończenie czwartej edycji Programu Mentoringowego w Warszawie

6 lutego 2018 uroczyście zakończyliśmy trwającą od maja 2017 r. czwartą edycję Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu. Program ukończyło ponad 100 par, które przez kilka miesięcy pracowały podczas sesji indywidualnych oraz towarzyszących im warsztatów i interwizji.

Gościem Specjalnym wydarzenia był profesor David Clutterbuck - twórca mentoringu biznesowego, autor wielu książek i publikacji. Profesor Clutterbuck otworzył spotkanie  wystąpieniem „From great to awesome – raising your game in mentoring process", podczas którego opowiedział o najważniejszych czynnikach wpływających na sukces procesu mentoringowego.

Następnie Opiekun Merytoryczna czwartej edycji - Agnieszka Bilińska - przedstawiła podsumowanie Programu przygotowane na podstawie wyników ankiet ewaluacyjch, m.in. stopień realizacji celów Mentees oraz poziom zadowolenia z udziału w Programie i Mentees, i Mentorów.

W trzeciej części spotkania paneliści w składzie:

Profesor David Clutterbuck
Krystyna Boczkowska, Prezes Zarządu, Robert Bosch
Filip Flisowski, Dyrektor Centrum Kariery i Relacji z Absolwentami, SGH
Agnieszka Maciejewska, Prezes Fundacji Liderek Biznesu, Dyrektor Personalna EY
Urszula Wiśniewska, doktor nauk ekonomicznych Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, ekspert ICAN Institute

dyskutowali o możliwych formach i zastosowaniach mentoringu. Bazując na własnych doświadczeniach, paneliści opowiadali o konkretnych wdrożeniach i programach mentoringowych w różnych firmach, branżach i środowiskach oraz zastanawiali się, czym mentoring różni się od innych metod rozwojowych typu coaching czy doradztwo.

Serdecznie dziękujemy Patronom Merytorycznym czwartej edycji
(SGH, ICAN INSTITUT, HBR POLSKA)
oraz Partnerom wieczoru: firmom BOSCH, GRUPA ŻYWIEC oraz EY,
a przede wszystkim dziękujemy Mentorom i Mentees za kilka miesięcy wspólnej pracy!