Warsztaty "W zdrowym ciele, zdrowy duch"

21.02. na spotkaniu w Profemed Luxmed  wzięły udział mgr Anna Janiszewska – dietetyk, lek.med.Agnieszka Ziembicka – dermatolog oraz mgr Katarzyna Walkiewicz, psycholog.

Czy to, w jakiej jesteśmy kondycji fizycznej, ma wpływ na nasze samopoczucie? Czy potrafimy słuchać własnego ciała?

Na te i na wiele innych pytań, odpowiadali zaproszeni goście: dietetyk, psycholog i dermatolog.

Spotkanie opierało swą tezę na popularnym powiedzeniu „W zdrowym ciele, zdrowy duch” zatem uczestniczki spotkania były najbardziej zainteresowane tym, jak utrzymać swe ciało w zdrowiu. Okazało się, że rzadko słuchamy swego ciała a takie podejście jest zgubne, ponieważ dopiero gdy jesteśmy w równowadze, możemy podejmować wyzwania, czy to na polu biznesowym, czy prywatnym. Mówiłyśmy również o wpływie prawidłowej diagnozy na nasze poczucie bezpieczeństwa oraz o tym, co do takiej diagnozy prowadzi, czyli prawidłowy wywiad z pacjentem, który nierzadko jest przeprowadzony nie tak, jak być powinien.

Uczestniczki spotkania miały też możliwość wykonania pomiaru składu ciała, który pokazywał m.in. wagę ciała, wagę mięśni, czy procent nawodnienia organizmu. To badanie cieszyło się szczególną popularnością wśród uczestniczek.

Dzięki warsztatom uczestniczki dowiedziały się, w jaki sposób zadbać o ciało, aby dusza pozostawała z nim w równowadze.