PL | EN

Zakończenie drugiej edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu

29 lutego 2016 r. uroczyście zakończono drugą edycję Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu. Iwona Kozera, założycielka Fundacji, podziękowała mentorom za ich zaangażowanie, a Katarzyna Twarowska, prezes Fundacji, podsumowała drugą edycję, która trwała od maja 2015 do stycznia 2016.

Wzięło w niej udział 80 par mentoringowych. Z przeprowadzonej przez Fundację ankiety wynika, że ponad 80% mentees oceniło udział w Programie jako satysfakcjonujący, 86% z nich poleciłoby Program swoim współpracownikom i/lub znajomym. 93% dotychczasowych mentorów deklaruje, że nadal będzie chciało brać udział w Programie. Wszyscy mentorzy (100%) zarekomendowaliby Program innym osobom.

W ciągu pół roku drugiej edycji Programu Mentoringowego odbyło się 6 spotkań warsztatowych i superwizyjnych dla mentorów oraz 5 spotkań warsztatowych dla mentees.

Rekrutacja do trzeciej edycji Programu rusza w marcu 2016 r. W kwietniu zostaną ogłoszone jej wyniki, a rozpoczęcie przewidziane jest na maj.

Podczas spotkania Mirosław Oczkoś przeprowadził warsztaty z określania typów osobowości. Wszyscy wypełnili test, w którym można było się zdiagnozować, czy jest się lwem, bobrem, wydrą czy seterem. Mirosław Oczkoś w dowcipny sposób charakteryzował każdy z typów osobowości oraz doradzał jak z nimi współpracować.

Projekt: Borek Design

Realizacja: Internet Age