PL | EN

#EkspertFundacji - spotkanie z Martą Harazińska Partnerem i Dyrektor Kreatywną, Perfectto Events

26 stycznia br., w ramach cyklu Ekspert Fundacji odbyło się niezwykle interesujące spotkanie z Martą Harazińska Partnerem i Dyrektor Kreatywną w agencji Perfectto Events. Tematem spotkania był: "Nowy wymiar eventów - od koncepcji do realizacji"

** Pandemia pokrzyżowała plany eventowe, gdzie według danych z GUS sektor ten obejmuje 38,3 tys. firm. Od początku pandemii 1816 firm eventowych zamknęło się lub zawiesiło swoją działalność. (...) Jak wynika z danych ClickMeeting, te modele cieszą się w 2020 roku o 787 proc. większą popularnością w Polsce niż rok temu. (...) W Polsce średnio organizowanych jest 7,2 tys. imprez masowych rocznie. Wartość tego sektora to około 3 mld złotych. Branża eventowa odpowiada za 1,5% polskiego PKB. Jest to więc obszar o znacznym wpływie gospodarczym.**

W trakcie webinaru prowadzonego przez Agnieszkę Maciejewską Prezes Zarządu Fundacji Liderek Biznesu, rozmawialiśmy m.in. o transformacji technologicznej i gigantycznych wyzwaniach, przed jakimi stanęła w obliczu pandemii - branża eventowa. Marta Harazińska pokazała na przykładzie Perffecto Events, jak współpraca z zaufanym zespołem może zaowocować nowatorskimi rozwiązaniami dla firmy i biznesu. Ekspertka opowiedziała nam również o najważniejszych wyróżnikach skutecznego i profesjonalnego eventu online. Dowiedzieliśmy się jak zorganizować duże wydarzenie osadzone w dzisiejszej, turbulentnej rzeczywistości.

Mogliśmy zrozumieć proces tworzenia wydarzeń online, czyli drogę - od koncepcji do realizacji. Marta Harazińska podała konkretne wskazania jak utrzymać uwagę widzów w rzeczywistości wirtualnej i jak zrozumieć główne różnice pomiędzy profesjonalnym studiem, a rozwiązaniami jaki otrzymujemy w aplikacjach do video-konferencji i biznesowych meetingów, typu: Zoom, Teams, ClickMeeting itp.

Ekspertka podkreślała, że eventy hybrydowe to dziś już nasza codzienność, a jutro przyszłość! Dlatego zdobycie niezbędnej wiedzy i wsparcia ekspertów w tych obszarach wydaję się nieuniknione. Spotkanie z Martą Harazińską była wypełnione wiedzą związaną z technologią, inspirującymi przykładami kooperacji w organizacji oraz praktycznymi wskazówkami, związanymi z dobrem podwykonawców i partnerów do realizacji eventów online.

Już wkrótce kolejne spotkania eksperckie w Fundacji Liderek Biznesu - do zobaczenia online!

Fundacja prowadzi cykl webinarów merytorycznych dostępnych w STREFIE WEBINARÓW, (min.: #LiderkawZmianie, #LiderwZmianie, #EkspertFundacji, KobietyNaRynkachFinanansowych)  < zapraszamy do oglądania TUTAJ >