Inauguracja IV. edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu - 16 września 2019, Poznań

16 września 2019 r. w hotelu Puro przy ulicy Stawnej 12 w Poznaniu, odbyła się uroczysta inauguracja trzeciej edycji poznańskiego Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu.

W tegorocznym programie będzie uczestniczyło 21 par Mentorów i Mentees z Poznania i Wrocławia w tym 2 pary w mentoringu odwróconym, które przez najbliższe 9 miesięcy – od połowy września 2019 do marca 2020 roku – będą wspólnie pracować nad rozwojem kompetencji przywódczych i świadomym kształtowaniem kariery.

Część oficjalną rozpoczęła Agnieszka Maciejewska, Prezes Zarządu Fundacji Liderek Biznesu, która opowiedziała o obecnych i planowanych działaniach Fundacji. Następnie Agnieszka Maruda Sperczak, po raz kolejny, opiekunka merytoryczna tegorocznej poznańskiej edycji Programu Mentoringowego przedstawiła ideę, założenia i przebieg projektu. W bardzo ciekawy sposób ukazała również znaczenie relacji mentor-mentee, mówiąc iż dobra relacja tego typu opiera się na zmianie oraz odpowiedzialności.

Goście specjalni tegorocznego otwarcia Programu Mentoringowego w Poznaniu to Dorota Raczkiewicz - Prezes Fundacji im. Anny Wierskiej „Dar Szpiku” (Drużyna Szpiku), oraz Mikołaj Małaczyński Prezes Zarządu i współzałożyciel Legimi

Po oficjalnej części spotkania przyszedł czas na koktajl i dalsze rozmowy networkingowe.

W najbliższym czasie uczestnicy Programu wezmą udział w pierwszych warsztatach oraz spotkaniach indywidualnych. Opiekunem Merytorycznym Programu jest Agnieszka Maruda Sperczak, która będzie nadzorować merytorycznie przebieg całego projektu oraz służyć bieżącym wsparciem  uczestnikom programu.

Szczegóły Programu Mentoringowego: https://www.fundacjaliderekbiznesu.pl/pm/mentoring/