Warsztat: "Speed - no limits in the digital era" z dr Aleksandrem Poniewierskim, 3.10.2019, EY Wavespace

Warsztat „Speed – no limits in the digital era” poprowadzony przez dr Aleksandra Poniewierskiego, lidera sektora IoT i Partnera w EMEIA Advisory Center w firmie EY, był przyśpieszonym przeglądem synergii nowych technologii i biznesu.

Teoria  SPEED (Security - Partnership - Emerging Technologies – Economy - Digital Transformation) oddaje istotę czwartej rewolucji przemysłowej.

Jesteśmy już jej świadkami, widzimy jak technologie wkraczają  do naszego życia, ale nie zdajemy sobie sprawy ze wszystkich interakcji, w jakie z nimi wchodzimy. Udostępniając (często nie do końca świadomie) nasze dane umożliwiamy asymetrię informacji, na której w dzisiejszym świecie zarabia się pieniądze. Za sprawą technologii asymetria informacji w czwartej rewolucji przemysłowej stała się dynamiczna. Jest  powodem budowania partnerstw w biznesie – również szybkich, nietrwałych, ale pozwalających na wykorzystanie modeli biznesowych opartych na szybko zmieniającej się  wiedzy. Zrozumienie istoty technologii,  dopasowanie do nich odpowiednich modeli biznesowych w połączeniu z wartościami firmy,  jest dziś kluczem do prowadzenia skutecznych przedsiębiorstw.

Im szybciej włączymy się do tej gry, tym lepiej. Speed naprawdę ma znaczenie!