Spotkanie "Kobiety na rynkach finansowych", 3 lipca 2018 r.

Kolejne spotkanie z cyklu „Kobiety na rynkach finansowych” odbyło się w Klubie Bankowca, który mieści się w XIX-wiecznym, zabytkowym budynku. Inicjatywa ta jest dedykowana dla kobiet pełniących kierownicze oraz zarządcze stanowiska w sektorze finansowym. Celem inicjatywy jest omawianie najnowszych trendów rynkowych mających wpływ na sektor finansowy. Wszystkich gości powitała Iwona Kozera, Fundatorka Fundacji Liderek Biznesu i Monika Jezierska, Associate Partner w Dziale Zarządzania Ryzykiem Finansowym EY.

Gościem specjalnym spotkania była Roksana Ciurysek-Gedir, Wiceprezes Zarządu Pekao SA , która opowiedziała o swojej drodze zawodowej w londyńskim City. Jej pierwszym pracodawcą był Bank Odbudowy i Rozwoju, do którego aplikowała jeszcze jako studentka pisząc bezpośrednio do ...prezesa. Na szczęście aplikacja trafiła tam gdzie trzeba dając początek błyskotliwej karierze pani Prezes. Potem był  jeszcze Merrill Lynch i JPMorgan. Londyński parkiet wspomina jako fascynujące doświadczenie, nie zawsze łatwe,ale zawsze dające wiele satysfakcji. Zresztą pomysłów i okazji do spełnionego, aktywnego życia nie brakowało jej także poza pracą. Krótko po zadomowieniu się w Londynie założyła polski klubu biznesu, który prężnie działa do dziś. Intensywne życie zawodowe i rodzinne dopełnia jej własna twórczość artystyczna. Ta pasja była w niej od zawsze i chociaż nie raz słyszała, że na coś trzeba się zdecydować, dziś wie, że najważniejsza w życiu jest autentyczność. Dlatego też przedstawia się jako bankier i artystka. To połączenie dwóch światów okazuje się niezwykle charyzmatyczne i inspirujące.

Kolejna część spotkania została poprowadzona przez Annę Żakowską, CEO Inspire Group, trenerkę, inspiratorkę biznesu i podróżniczkę. Ania podzieliła się doświadczeniami z podróży w Himalaje, w które wybrała się całkiem sama. W trakcie tej podróży przyszło się jej zmierzyć z wieloma ograniczeniami i wyzwaniami, a sama podróż okazała się modelowym przykładem przechodzenia przez zmiany. Jej zmiana po powrocie zamanifestowała się sprzedażą dobrze prosperującego domu mediowego i rozpoczęciem kolejnej własnej firmy, tym razem szkoleniowej. Co roku jednak wraca w Himalaje, zabierając kolejnych śmiałków którzy chcą się zmierzyć z własnym ego w drodze na Annapurna Base Camp.

Po oficjalnych dyskusjach odbyła się część koktajlowa.