PL | EN

Kongres Kadry

Na tegorocznym Kongresie Kadry prezes Fundacji Agnieszka Maciejewska przedstawiła wyniki naszego badania "Gdzie jest szklany sufit. Kobiety w średniej kadrze zarządzającej" i poprowadziła panel dyskusyjny "Następnym razem niech to będzie kobieta – jak nowoczesna rekrutacja odpowiada na potrzeby różnych stylów zarządzania". W panelu udział wzięła Beata Sokołowska-Pęk, Partner Zarządzający Stanton Chase oraz Mariola Raudo, Head of Corporate Affairs & Pubic Relations w Nestle.

Dyskusja dotyczyła przede wszystkim budowania różnorodności w przedsiębiorstwach, także poprzez zmianę praktyk rekrutacyjnych. Agnieszka Maciejewska pytała, czy można wymusić różnorodność poprzez wprowadzenie parytetów oraz co robić, jak się już zbuduje różnorodny zespół.

Podczas panelu podkreślano, że nadchodząca cyfryzacja procesu rekrutacji może przyczynić się do zwiększenia liczby kobiet na kierowniczych stanowiskach.

Projekt: Borek Design

Realizacja: Internet Age