Kongres Kadry

Na tegorocznym Kongresie Kadry prezes Fundacji Agnieszka Maciejewska przedstawiÅ‚a wyniki naszego badania "Gdzie jest szklany sufit. Kobiety w Å›redniej kadrze zarzÄ…dzajÄ…cej" i poprowadziÅ‚a panel dyskusyjny "NastÄ™pnym razem niech to bÄ™dzie kobieta – jak nowoczesna rekrutacja odpowiada na potrzeby różnych stylów zarzÄ…dzania". W panelu udziaÅ‚ wzięła Beata SokoÅ‚owska-PÄ™k, Partner ZarzÄ…dzajÄ…cy Stanton Chase oraz Mariola Raudo, Head of Corporate Affairs & Pubic Relations w Nestle.

Dyskusja dotyczyÅ‚a przede wszystkim budowania różnorodnoÅ›ci w przedsiÄ™biorstwach, także poprzez zmianÄ™ praktyk rekrutacyjnych. Agnieszka Maciejewska pytaÅ‚a, czy można wymusić różnorodność poprzez wprowadzenie parytetów oraz co robić, jak siÄ™ już zbuduje różnorodny zespóÅ‚.

Podczas panelu podkreślano, że nadchodząca cyfryzacja procesu rekrutacji może przyczynić się do zwiększenia liczby kobiet na kierowniczych stanowiskach.

« Powrót do listy wydarzeÅ„