Learning & Development Meetup

Agnieszka Maciejewska, Prezes Zarządu Fundacji Liderek Biznesu oraz Dyrektor Personalna EY, była prelegentką na konferencji Learning and Development Meetup, które odbyło się 31 marca 2017 roku w Domu Handlowym Vitkac w Warszawie. W swoim przemówieniu mówiła o najlepszych praktykach w mentoringu, który jest jednym z nowoczesnych narzędzi wspierania różnorodności.

Agnieszka Maciejewska to liderka z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w branży HR, stworzyła i kieruje programami rozwojowymi dla kadry kierowniczej i z przekonaniem realizuje politykę różnorodności w firmie EY poprzez programy wykorzystujące talenty kobiet oraz konkretne rozwiązania operacyjne i procesowe.

Uczestnicy konferencji dowiedzieli się, jak powinien przebiegać skuteczny proces mentoringowy, z którego obie strony czerpią korzyści. Co więcej, korzyści osiąga również organizacja, której pracownicy są bardziej zmotywowani oraz otrzymują wiedzę i umiejętności od doświadczonych liderów biznesu. Jak w każdej współpracy, również w mentoringu może pojawić się dylemat różnych oczekiwań, jednak jest to wyzwanie do pokonania i okazja do nauki formułowania szczerej i otwartej informacji zwrotnej.

Learning and Development Meetup to przestrzeń wymiany wiedzy i doświadczeń osób związanych z tematyką L&D. Ostatnie spotkanie zgromadziło 150 osób z ponad 100 firm, w tym kilkudziesięciu Dyrektorów HR.