Cykl 4 webinarów Leadership - mentorship: czyli umiejętności coachingowe i mentoringowe w codziennej praktyce lidera

Piotr Ciacek | Joanna Kucharczyk-Capiga , ONLINE jesień 2024
984,00 zł
brutto

Cena netto: 800,00 zł
Produkt niedostępny

PROGRAM   |   DLA KOGO    |   TERMINY  |  PROWADZĄCY  |  WARUNKI UDZIAŁU    KONTAKT

Leadership - Mentorship: czyli umiejętności coachingowe i mentoringowe w codziennej praktyce

CYKL 4 WEBINARÓW
opartych na praktyce dla liderów i mentorów

W dzisiejszym dynamicznym środowisku biznesowym umiejętność efektywnego zarządzania ludźmi stanowi kluczowy element sukcesu organizacji. Liderzy stoją przed wyzwaniami, które wymagają nie tylko doskonałych kompetencji biznesowych, ale także umiejętności tworzenia wspierającej kultury współpracy, budowania zaufania i zaangażowania, rozwoju talentów.

Podczas cyklu webinarów dowiesz się, w jaki sposób umiejętności coachingowe i mentoringowe mogą pomóc Ci w codziennej pracy z ludźmi – jeśli jesteś liderem - lub w jakim kierunku możesz rozwijać swoich klientów coachingowych i mentoringowych – jeśli jesteś coachem lub mentorem.

Do udziału w webinarach zaprosiliśmy doświadczonych liderów i liderki. Podczas każdego spotkania jedna osoba opowie o konkretnych narzędziach, technikach i strategiach, które pomogły im osiągnąć wyjątkową jakość współpracy z ludźmi. Następnie wspólnie z ekspertami w dziedzinie coachingu i mentoringu zaprosimy Cię do pracy warsztatowej związanej z tematem danego webinaru.

Cykl webinarów znakomicie uzupełnia książkę pod tytułem „Mentoring with a Coaching Attitude: International Corporate Mentorship that works” – pracy zbiorowej pod redakcją Sylviane Cannio, Cicero Carvalho, Fisher Yu i jest rozwinięciem zawartej w publikacji wiedzy. Autorem jednego z rozdziałów jest Piotr Ciacek, konsultant wiodący Stibitz, trener Szkoły Mentorów Biznesu, akredytowany na poziomie Senior Practitioner Mentor EMCC.

Cykl 4 webinarów organizowany jest w ramach Szkoły Mentorów Biznesu – partnerskiego projektu Fundacji Liderek Biznesu i Stibitz. Możliwy jest udział w pojedynczym webinarze lub całym cyklu. Zachęcamy do udziału w cyklu – przygotowaliśmy specjalną ofertę.

RAMOWY PROGRAM KAŻDEGO WEBINARU:

1. Wprowadzenie
  2. Rozmowa z liderem piastującym wysokie stanowisko, odnosząca się do tematu danego webinaru
  3. Omówienie i dyskusja
  4. Cześć warsztatowa z omówieniem
  5. Sesja Q&A

Webinary poprowadzą trenerzy Stibitz i Szkoły Mentorów Biznesu – akredytowani coachowie i mentorzy, doświadczeni trenerzy i liderzy. Specjalnym gościem każdego webinaru będzie lider lub liderka, który podzieli się z gośćmi swoimi praktycznymi doświadczeniami, w jaki sposób wykorzystanie umięjętności coachingowych i mentoringowych zmieniło jego liderską codzienność.

DLA KOGO:

• Liderów, przedsiębiorców i wszystkich osób pracujących z ludźmi
  • Osób będących na ścieżce do zarządu
  • Coachów i mentorów prowadzących procesy coachingu i mentoringu biznesowego
  • Osób zarządzających działami HR w organizacjach
  • Dla wszystkich, którzy chca wzbogacić swój warsztat liderski.

87 % mentorek, mentorów i mentee twierdzi, że relacja mentoringowa wzmocniła ich i w znaczący sposób przyczyniła się do zwiększenia ich pewności siebie
97 % osób będących w relacji mentoringowej czuje, że ma większy wpływ oraz czuje dowartościowanie
37 % badanych profesjonalistów posiada mentora lub mentorkę
89 % dzisiejszych mentees planuje zająć się w przyszłości mentoringiem

Dlaczego warto wykupić udział w webinariach?
  • Praktyczny charakter spotkań
  • Unikalny dostęp do doświadczeń uznanych liderów
  • Pogłębienie samoświadomości w roli lidera, coacha i mentora
  • Zyskanie nowych narzędzi do autorefleksji
  • Nowoczesny know-how dotyczący  przywództwa
  • Niepowtarzalna możliwość networkingu z liderami i ekspertami w obszarze mentoringu
  • Udział w webinarach jest punktowany (CDP) i uznawany jako wkład w rozwój siebie przez EMCC, co przydaje się do akredytacji (8 godz. za cały cykl)
  • Uczestnicy otrzymają certyfikaty potwierdzające udział w cyklu.
!!! Dodatkowo dla pierwszych 20 osób, które wykupią udział w całym cyklu, również punktowany do akredytacji dostęp do cyklu webinarów „12 dysfunkcji procesu mentoringowego” gratis!

Szczegóły i terminy spotkań

Webinar 1: ,,Co to znaczy „dostępność” prezesa? Jaki wpływ na dialog rozwojowy ma zarządzanie z elementami coachingu i mentoringu.''

Gość Specjalny: Marek Luszyn, CRO, Deputy CEO, mBank

Prowadzenie: Piotr Ciacek, Konsultant wiodący, Trener Szkoły Mentorów Biznesu, Partner Zarządzający Stibitz, akredytowany na poziomie Senior Practitioner Mentor EMCC

W trakcie rozmowy dowiemy się także:
  • Jak to się stało, że informatyk został finansistą i ekspertem od „soft skills”? I co ma do tego bieganie?
  • Jak to wszystko się razem łączy w codziennej praktyce lidera i mentora?

ZAPISZ SIĘ TYLKO NA TEN WEBINAR

Webinar 2: „Sztafeta zaufania – czyli o sukcesji dobra: jak działa w korporacji soft skills power”.

Gość Specjalny: Iga Iwanek, Customer Strategy and Planning Lead for Ice Cream, Mentoring Programme Lead at Unilever, Coach and Mentor

W trakcie rozmowy poruszymy także tematy:
  • Siła inspiracji, czyli jakie mogą być długotrwałe skutki działań mentora
  • Co to znaczy iść za wewnętrznym głosem?
  • Jaki wpływ na pracowników ma ciekawość i otwartość szefa?

ZAPISZ SIĘ TYLKO NA TEN WEBINAR

Webinar 3: „Dojrzałość lidera- czyli o tym jak budować relacje oparte na szacunku i ciekawości”.

Gość Specjalny: Anna Borys, Dyrektorka działu Impact, Mc Donald’s Polska Coach, akredytacja EMCC na poziomie Practitioner
Prowadzenie: Joanna Kucharczyk-Capiga, Trenerka Szkoły Mentorów i Stibitz, Mentorka, Team coach

W trakcie rozmowy poruszymy także tematy:
  • Na czym polega znaczenie i wyjątkowość podejścia mentoringowego w pracy lidera?
  • Partnerska relacja między liderem a zespołem – jak ją budować, wzmacniać i jakie może przynieść korzyści całej organizacji
  • Refleksyjność lidera jako wartość edukacyjna dla zespołów
  • I.. jak na to wszystko znaleźć czas?

ZAPISZ SIĘ TYLKO NA TEN WEBINAR

Webinar 4: „Inspirowanie innych poprzez autentyczną troskę i gotowość do twórczych zmian”

Gość Specjalny: Marek Kapturkiewicz, Partner at Innovation Nest

W rozmowie:
  • Zaprosimy do odkrywania meandrów pracy z ludźmi, zespołami i liderami, która umożliwia kreatywną, otwartą komunikację, dzięki czemu praca staje się pasją.
  • Poddamy refleksji Model 5 C w relacji mentor -mentee. Czym jest mapowanie siebie i poszukiwanie prawdziwej odpowiedzi na pytanie - w jakim kierunku jako lider/człowiek chcę zmierzać?

A te wszystkie zagadnienia rozważymy w kontekście nowych technologii i nie tylko.

PROWADZĄCY:

Piotr Ciacek - Akredytacja EMCC EIA Senior Practitioner, ICF PCC, JMT

Właściciel i partner zarządzający firmy Stibitz. Certyfikowany i akredytowany coach , mentor i trener( EIA EMCC - Senior Practitioner, ICF PCC, John Maxwell Team). Współzałożyciel i wieloletni dyrektor, członek zarządu i rady nadzorczej SMG/KRC Poland (potem MillwardBrown, obecnie Kantar). Praktyk biznesu, twórca własnych programów szkoleniowych dla zarządów i wyższej kadry managerskiej. Jako jedyny w Polsce posiada międzynarodową akredytacje EQA EMCC na autorskie programy mentoringowe. Opiekun merytoryczny V edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu. Przeprowadził ponad 800 indywidualnych sesji coachingowych i mentoringowych oraz blisko 500 szkoleń z zakresu umiejętności miękkich.

Joanna Kucharczyk-Capiga - Akredytacja ICF PCC

Executive Coach, Mentor, Team Coach, Trener z kilkunastoletnim doświadczeniem na rynku polskim i międzynarodowym. Wykładowca akademincki. Specjalizuje się w indywidualnych i grupowych procesach coachingowych, mentoringowych oraz szkoleniach skierowanych do kadry zarządzającej. Zaprojektowała i realizowała cykle szkoleń oraz programów rozwojowych dla wielu branż m.in.: finansowej, konsultingowej, motoryzacyjnej, farmaceutycznej, prawniczej, FMCG, rządowej, uczelni wyższych oraz NGO’s. Liderka i autorka szkoły Business Coaching Diploma w PwC. W latach 2012-2014 Prezes European Mentoring & Coaching Council Poland.

WARUNKI UDZIAŁU:

• Koszt udziału w całym cyklu to 800 PLN netto + VAT,
  • Koszt udziału w pojedynczym webinarze to 300 PLN netto + VAT,
  • Bezkosztowa rezygnacja z udziału w warsztacie możliwa jest najpóźniej na 14 dni przed terminem. Po tym terminie możliwy jest udział w warsztacie innej wskazanej osoby pod warunkiem poinformowania organizatora,
  • Nieobecność na webinarach nie jest podstawą do zwrotu opłaty,
  • Zakup udziału jest równoważny z akceptacją warunków uczestnictwa w webinarach,
  • Po mailowym potwierdzeniu przyjęcia zgłoszenia udziału, w kolejnym mailu otrzymają Państwo link z zaproszeniem na webinar online na platformie ZOOM.

Kontakt w sprawie udziału:
Justyna Gwoździk, Menadżerka Projektów
mentoring@liderkibiznesu.pl