Edycja 2018 Warszawa

Uroczyste Zakończenie V Edycji Programu Mentoringowego, 20 lutego 2019

W warszawskim Teatrze Kamienica odbyła się uroczystość zakończenia jubileuszowej, V edycji Programu Mentoringowego, w którym udział wzięło 155 par. Przez 9 miesięcy pary pracowały razem w ramach indywidualnych sesji mentoringowych oraz wspólnych warsztatów.

Według Piotra Ciacka, Opiekuna Merytorycznego kończącej się właśnie edycji, sukces programu był możliwy dzięki zbudowaniu zaufania, bezpieczeństwa i intymności. „Fundacja stworzyła nam miejsce do pracy nad sobą w komforcie i dzięki temu mogliśmy wychodzić z własnej strefy komfortu” - powiedział Piotr.

Merytoryczna jakość V edycji Programu została oceniona jako dobra lub bardzo dobra przez 95% mentorów i 96% mentees. Zdecydowana większość, aż 98% mentees osiągnęło swój cel, zaś większość mentorów (95%) osiągnęło osobistą satysfakcję.

RELACJA Z FINAŁU V. edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu - tutaj -

PATRONI MERYTORYCZNI PIĄTEJ JUBILEUSZOWEJ EDYCJI PROGRAMU MENTORINGOWEGO:

V. jubileuszowa warszawska edycja Programu Mentoringowego w 2018 roku obejmuje:

spotkanie inauguracyjne;
indywidualne sesje mentoringowe Mentee z Mentorem (min. 6 spotkań);
4 warsztaty dla Mentees poświęcone tematyce świadomego rozwoju zawodowego i pracy nad swoimi kompetencjami;
4 warsztaty merytoryczne dla Mentorów wspierające metodycznie prowadzenie procesów mentoringowych;
2 zdalne sesje interwizyjne dla Mentorów adresujące bieżące kwestie pojawiające się w procesach;
1 wspólne spotkanie Mentorów i Mentees w połowie programu;
2 moderowane sesje networkingowe wspierające budowanie relacji;
uroczyste zakończenie Programu.

Uczestnicy programu otrzymują:
podręczniki i inne materiały merytoryczne;
opiekę Opiekuna Merytorycznego oraz Menedżera Projektu;
dyplom potwierdzający udział w programie;
członkostwo w prestiżowym Klubie Mentora lub Klubie Mentee Fundacji Liderek Biznesu.

Warunki udziału w piątej edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu
W trosce o zapewnienie odpowiedniej jakości merytorycznej i organizacyjnej programu osoby przystępujące do niego w roli Mentee zobowiązane są do wniesienia jednorazowej opłaty administracyjnej w wysokości.

Opłata administracyjna przeznaczona zostanie na pokrycie kosztów administracyjnych związanych z koordynacją programu, organizacją spotkań warsztatowych  oraz wsparcia programu przez profesjonalnych konsultantów, trenerów i coachów. Możliwość indywidualnej pracy z mentorem, zdobycia wiedzy i umiejętności oraz budowania relacji w środowisku wciąż pozostaje nieodpłatną wartością oferowaną przez Fundację.
Mentorzy działają w naszym Programie społecznie, mają natomiast możliwość wprowadzenia do programu dwóch Mentees na specjalnych warunkach – z 10% zniżką.

Harmonogram Programu:

do 19 marca 2018                             Rekrutacja Mentorów i Mentees - ZAKOŃCZONA
10 – 13 kwietnia 2018                                                       Ogłoszenie wyników rekrutacji
Maj 2018 Uroczyste Otwarcie Programu

Czerwiec 2018 – Styczeń 2019                                                       Indywidualne sesje mentoringowe /  warsztaty dla Mentorów i Mentees / interwizje dla Mentorów / sesja networkingowa

Luty 2019 Uroczyste zakończenie programu

Rekrutacja Mentees
Do roli Mentee zapraszamy osoby:
z wykształceniem wyższym, z minimum 7-letnim doświadczeniem zawodowym (od ukończenia studiów wyższych)
aspirujące do obejmowania stanowisk zarządczych oraz do bycia formalnym liderem w organizacji
chcące świadomie kształtować swój rozwój zawodowy i osobisty
gotowe do zdyscyplinowanej pracy nad celami uzgodnionymi z Mentorem
otwarte i gotowe na przyjmowanie konstruktywnych informacji zwrotnych.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentees prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).
Wysłanie formularza aplikacyjnego jest potwierdzeniem Państwa gotowości do przystąpienia do programu.

Rekrutacja została zakończona. Osoby przesyłające swoje zgłoszenia po 19 marca wpisane zostaną na listę rezerwową.

Rekrutacja Mentorów

Do roli Mentora zapraszamy osoby:
obejmujące stanowiska zarządcze w średnich i dużych organizacjach, posiadające udokumentowany dorobek zawodowy
chcące wesprzeć przyszłe pokolenie liderów poprzez dzielenie się własnym doświadczeniem i wiedzą
gotowe do pewnej dyscypliny i poświęcenia swojego czasu na sesje indywidualne z Mentees oraz warsztaty i spotkania w ramach Programu
zainteresowane metodycznym kształceniem swoich umiejętności mentorskich i nabyciem umiejętności świadomego dzielenia się wiedzą
poszukujące w swoim życiu zawodowym nowych wyzwań, innej perspektywy, świeżych doświadczeń
chcące poszerzać swoje kontakty biznesowe w gronie Mentorów i Mentees programu oraz w ramach Klubu Mentora Fundacji Liderek Biznesu.

Kandydatów do roli Mentorów prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie C.V. – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Potwierdzenie przyjęcia do Programu

Mentees i Mentorzy otrzymali już informację o wynikach kwalifikacji do Programu.

Kluczowe przy wyborze uczestników programu jest dobranie spośród nich optymalnych par Mentor / Mentee w ten sposób, aby Mentor jak najlepiej mógł wesprzeć Mentee w obszarach wskazanych w formularzu aplikacyjnym. Bierzemy pod uwagę doświadczenie, profil zawodowy, branżę oraz wskazane przez obie strony obszary wsparcia.
Prosimy zatem o wyrozumiałość - nie mogliśmy zagwarantować przyjęcia do Programu wszystkich kandydatów chętnych do udziału w roli Mentora lub Mentee.

Opiekun Merytoryczny Programu Mentoringowego 2018

Piotr Ciacek
Badacz jakościowy, trener, negocjator i mentor. Współzałożyciel SMG/KRC Poland (obecnie: Kantar MillwardBrown). Przez wiele lat pełnił funkcję Dyrektora Zespołu Badawczego oraz Prezesa Rady Nadzorczej MillwardBrown Polska. Dydaktyk studiów II stopnia w Collegium Civitas, wykładowca Szkoły Liderów Instytutu Wolności, autor i współautor podręczników: “Sprzedaż bez sprzedaży”, “Negocjacje – o co chodzi?”, „Być Mentorem – czy warto?”, „Komunikacja”. Obecnie prowadzi własną firmę zkoleniową i doradczą „STIBITZ”. Pracuje z zarządami i najwyższą kadrą menedżerską.

Zapraszamy!

Zespół trenerów współpracujących

Agnieszka Bilińska
Executive Coach, Mentor,