Warsztaty z Miłoszem Brzezińskim - Motywacja a silna wola. Jak w codziennym trudzie zrobić to, co ma się do zrobienia?

Warsztat na temat „Motywacja a silna wola. Jak w codziennym trudzie zrobić to, co ma się do zrobienia”  poprowadził Miłosz Brzeziński, trener w zakresie efektywności osobistej i zjawisk psychologicznych.

Najbardziej zaskakującą informacją  usłyszaną podczas szkolenia okazał się fakt, że silna wola jest ograniczonym  zasobem, który „zużywa się” w ciągu dnia, dlatego należy nią gospodarować z rozmysłem. Źródłem zewnętrznej motywacji może być np. praca w zróżnicowanym zespole składającym się z osób lepszych i gorszych od nas – obie grupy są jednakowo potrzebne.  Miłosz Brzeziński omówił również wykorzystanie mentoringu jako jednego z najskuteczniejszych sposobów korzystania z zasobów otoczenia zewnętrznego.

Z dużym poczuciem humoru Miłosz opowiadał, w jaki sposób nowe technologie i media społecznościowe robią wszystko, aby nas zdekoncentrować – dlatego bardzo istotne jest przejęcie nad nimi kontroli za pomocą kilku prostych działań. Uczestnicy dowiedzieli się również, w jaki sposób podnieść efektywność naszych własnych zadań dostosowując je do naturalnego rytmu dobowego.

Uczestnicy warsztatu uzyskali wskazówki, w jaki sposób świadomie wpływać na otoczenie społeczne i swoje własne nawyki, aby jak najefektywniej zrealizować swoje plany – a wszystko w przyjaznej i pełnej humoru atmosferze.