PL | EN

LEADING WOMEN poziom II, edycja 3 - bez narzędzia diagnostycznego Extended Disc

Kontynuacja LEADING WOMEN - dalszy rozwój kluczowych kompetencji liderskich oraz pogłębienie zagadnień związanych z zarządzaniem
Sale szkoleniowe, Centrum Warszawy       11 września 2019
4 797 zł
brutto

Cena netto: 3 900 zł
Do koszyka

CEL PROGRAMU

Leading Women - poziom 2, jest odpowiedzią na potrzeby i oczekiwania uczestniczek kilku edycji 1. poziomu programu Leading Women. Program przygotowuje uczestniczki do pełnienia wyższych ról menedżerskich.

Tematy i przebieg programu zostały przygotowane na podstawie opinii i propozycji uczestniczek dotychczasowych edycji. W czasie sesji i między nimi będą rozwijane i  pogłębiane kompetencje liderskie kobiet, wskazane jako obszary do rozwoju w ankietach ewaluacyjnych absolwentek 1. poziomu Leading Women.

Merytoryka programu oraz metodyka pracy warsztatowej odpowiada najnowszym trendom rynkowym.

KORZYŚCI

• Pogłębienie kluczowych zagadnień i kompetencji przywódczych, wskazanych jako  obszary do rozwoju przez absolwentki 1. Poziomu.
  • 4 intensywne, 1-dniowe warsztaty nastawione na praktykę i łączące najnowszy know-how i jego zastosowania w formie ćwiczeń pracy z własnym ciałem, wymianą doświadczeń i case studies.
  • Wsparcie ze strony doświadczonej trenerki, managerki i praktyka biznesu, specjalizującej się we wspieraniu liderek w rozwoju zawodowym i osobistym.
  • Budowanie pewności siebie podczas wystąpień publicznych oraz wywieraniu wpływu na otoczenie, ze wsparciem doświadczonego aktora i gości specjalnych.
  • Networking, wymiana doświadczeń i wzajemna inspiracja w gronie kobiet - liderek z różnych organizacji.
  • Inspirujący Goście Specjalni.

DLA KOGO?

Adresatkami programu są wyłącznie absolwentki pierwszego poziomu programu Leading Women - kobiet ze średniego i wyższego szczebla menedżerskiego, które:

• Chcą kontynuować świadome kształtowanie swojej pozycji zawodowej, kompetencje i obszary do rozwoju.
  • Chcą uzyskać większą pewność siebie i konsekwentnie kształtować swój wizerunek.
  • Chcą poznać inne liderki i zainspirować się historiami kobiet, które odniosły sukces w biznesie.
  • Są w momencie zmiany lub dojrzewają do decyzji o zmianie.
  • Chcą zwiększyć swoją skuteczność w roli liderki.
  • Chcą dołączyć do grona kobiet „Leading Women” - społeczności, która także po zakończeniu programu będzie się wspierać  i inspirować.
  • Chcą jeszcze lepiej poznać swoje mocne i słabsze strony oraz pracować nad ich rozwojem.
  • Chcą pogłębić swoją wiedzę na temat przywództwa, zarządzania sobą, zespołami i relacjami.

PRZEBIEG PROGRAMU

Program po raz kolejny opiera się o 4-intensywne, 1-dniowe moduły, organizowane co  3 tygodnie, pomiędzy którymi uczestniczki pracują nad wdrażaniem nowych umiejętności i budowaniem swoich kompetencji. Przed Programem - Uczestniczki otrzymują indywidualne zadania do wykonania.

Moduł 1. | Zarządzanie zmianą
Prowadząca: Agnieszka Bilińska

Moduł koncentruje się na zagadnieniu zmiany w kontekście wyzwań rynkowych  i rozwoju osobistego. Skuteczne zarządzanie zmianą jest obecnie jednym z największych wyzwań, przed którym stoi każda osoba aktywna w biznesie. Celem tego modułu jest wykształcenie otwartości i gotowości do zmiany, poznanie siebie w procesie zmiany, wykreowanie postawy wychodzącej poza strefę komfortu oraz nabycie wiedzy w zakresie specyfiki procesu zmiany i jego etapów.

• Jak odnaleźć się w zmianie?
  • Ja w zmianie – co mnie ogranicza, co mi pomaga?
  • Sztuka budowania postawy asertywnej i zaufania w środowisku zmiany.
  • Zrozumienie własnych nieświadomych przekonań (unconcious bios), wspierających a także ograniczających nas w procesie zmiany.
  • Różnorodność zespołów.

Moduł zostanie urozmaicony specjalną grą szkoleniową „Challenging Assumptions”. Uczestniczki spotkają  się również z Gościem Specjalnym.

Moduł 2. | Sztuka prezentacji i wystąpień publicznych
Prowadzący: Paweł Prokopczuk

W trakcie tego dnia uczestniczki będą rozwijać umiejętność prezentacji i wystąpień publicznych przed grupą osób. Zdobędą wiedzę, jak skutecznie prezentować cele swoich wystąpień, poznają zasady komunikacji niewerbalnej, wzmacniania przekazu i treści oraz wywierania większego wpływu na audytorium. Merytoryka warsztatu koncentruje się na:

• umiejętności budowania interakcji,
  • efektywnej komunikacji z grupą odbiorców,
  • oddziaływaniu na różne zmysły odbiorców (bodźce wizualne, audialne),
  • postawa i poruszanie się w miejscu prezentacji,
  • praca z grupami o różnej liczebności.

Moduł prowadzony jest przez zawodowego aktora, w dynamicznej oraz interaktywnej formie. Uczestniczki pracują na realnych przykładach i sytuacjach z dnia codziennego. Każdy uczestnik warsztatu dostaje indywidualny feedback i wskazówki rozwojowe w zakresie kompetencji prezentacji i wystąpień do dalszej pracy po szkoleniu.

Moduł 3. | Budowanie zaangażowania i motywowanie pracowników
Prowadząca: Agnieszka Bilińska

Ten moduł koncentruje się na motywowaniu i angażowaniu zespołu. Uczestniczki zdobędą wiedzę dotyczącą najbardziej skutecznych zasad i narzędzi budowania zaangażowania swoich pracowników. Nauczą się, jak podnieść poziom motywacji zespołu z pozycji menedżera oraz jak dbać o motywację poszczególnych członków ich zespołu.

• Omawiamy zasady sprawnego funkcjonowania zespołu oraz najważniejsze kwestie motywowania pozafinansowego.
  • Poruszamy kwestie motywowania, w świetle różnic międzypokoleniowych.

W tym module weźmie udział gość specjalny. Praktyk biznesu, który podzieli się swoją wiedzą i unikalnym doświadczeniem w zakresie motywowania i angażowania zespołów pracowników.

Moduł 4.

A. Zarządzanie sobą. Budowanie dalszej ścieżki kariery zawodowej
Prowadząca: Agnieszka Bilińska

Moduł stanowi kontynuację tematu zarządzania sobą w oparciu o mocne strony i talenty. W czasie warsztatu uczestniczki przygotują i omówią własną analizę SWOT, wykorzystają wyniki analizy feedbackowej pozwalającej na identyfikację swoich talentów oraz dzięki specjalnemu narzędziu, zaplanują dalsze kroki kariery zawodowej.

B. Budowanie dalszej ścieżki kariery zawodowej
Prowadząca: Sandra Bichl

W tym module weźmie udział gość specjalny: Sandra Bichl, który podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie budowania ścieżki kariery. W czasie warsztatu „Twoja idealna ścieżka kariery istnieje” Sandra przedstawi różne podejścia oraz casy dotyczące możliwości i wyboru różnych dróg zawodowych.

PROWADZĄCY

Agnieszka Bilińska

Mentorka, executive coach, trenerka biznesu oraz doświadczona menedżerka pracująca od ponad 20 lat w globalnych firmach -  na stanowiskach executive (PwC, Scandinavian Tobacco), w zarządach i radach nadzorczych.

CEO w firmie doradczej Trusted Communication, która wspiera liderów w rozwoju zawodowym i osobistym.

Ekspertka w dziedzinie mentoringu, komunikacji i przywództwa. Założycielka, fundatorka i w latach 2010-2015 CEO Vital Voices Poland, polskiego oddziału globalnej  organizacji  założonej przez Hillary Clinton i wspierającej rozwój kompetencji przywódczych kobiet poprzez ideę mentoringu. Opiekun Merytoryczna Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu (edycja 2017). Absolwentka Yale School of Management.

Paweł Prokopczuk

Ekspert z zakresu wystąpień publicznych, komunikacji, wywierania wpływu, negocjacji oraz autoprezentacji. Absolwent Akademii Teatralnej im A. Zelwerowicza w Warszawie,  zawodowy aktor. Wybitny trener, niezwykle doświadczony w prowadzeniu szkoleń dedykowanych  wzmacnianiu relacji i siły kontaktu. Reżyseruje i prowadzi premierowe prezentacje produktów, premiery  aut, wydarzenia firmowe. Brał udział w wielu konferencjach z zakresu komunikacji oraz sprzedaży w Niemczech, Hiszpanii oraz Szwajcarii (z ramienia firmy Raytheon Professional Services). Występował jako gość specjalny na licznych kongresach m.in. Konferencji prof. Roberta Cialdiniego w październiku 2014 r. przeprowadził wykład pt.: „Komunikacja niewerbalna jako narzędzie pracy”.

TERMINY

Program obejmuje 4 sesje jednodniowe w terminach:

• 11 września - 1 sesja
  • 3 października - 2 sesja
  • 24 października - 3 sesja
  • 14 listopada - 4 sesja

Warsztaty będą odbywać się w salach konferencyjnych w centrum Warszawy, w godz. 9-17. Kameralna grupa do 15 osób.

WARUNKI UDZIAŁU

Cena udziału w Programie bez skorzystania z narzędzia diagnostycznego Extended Disc:

3 900 PLN netto  (4 797 PLN brutto)  / osoba

Możliwe jest również nabycie udziału w Programie w wersji z wykorzystaniem narzędzia diagnostycznego Extended Disc - w tym przypadku koszt wzrasta o 500 PLN netto, zakup TUTAJ

Rezygnacja z udziału możliwa jest najpóźniej 3 tygodnie przed szkoleniem, po tym terminie możliwe jest wykorzystanie miejsca przez inną osobę. W przypadku nieobecności na jednej z sesji uczestniczka otrzyma materiały oraz możliwość telefonicznej konsultacji z prowadzącą (indywidualnej – do 30 minut,  w przypadku większej liczby nieobecnych – telekonferencja  do 60 minut).

Zakup udziału w szkoleniu jest równoznaczny z akceptacją powyższych warunków.

CEO | Trusted Communication

abilinska@trustedcommunication.pl