PL | EN

LEADING WOMEN poziom II, edycja 3 - bez narzędzia diagnostycznego Extended Disc

Kontynuacja LEADING WOMEN - dalszy rozwój kluczowych kompetencji liderskich oraz pogłębienie zagadnień związanych z zarządzaniem
Sale szkoleniowe, Centrum Warszawy       START: 10 marca 2020
Prowadzący: Agnieszka Bilińska, Paweł Prokopczuk, Sandra Bich
4 797 zł
brutto

Cena netto: 3 900 zł
Potwierdź rejestrację

CEL PROGRAMU

Leading Women - poziom 2, jest odpowiedzią na potrzeby i oczekiwania uczestniczek kilku edycji 1. poziomu programu Leading Women. Program przygotowuje uczestniczki do pełnienia wyższych ról menedżerskich.

Tematy i przebieg programu zostały przygotowane na podstawie opinii i propozycji uczestniczek dotychczasowych edycji. W czasie sesji i między nimi będą rozwijane i  pogłębiane kompetencje liderskie kobiet, wskazane jako obszary do rozwoju w ankietach ewaluacyjnych absolwentek 1. poziomu Leading Women. Autorka i trenerka programu rozwojowego Leading Women, Agnieszka Bilińska, znalazła się w gronie 25 finalistek konkursu WE Empower Challenge, pierwszego tego typu konkursu biznesowego, mającego na celu uhonorowanie przedsiębiorczych kobiet, które wspierają Cele Zrównoważonego Rozwoju ONZ. Zgłoszony program Leading Women realizuje cel Gender Equality.

Merytoryka programu oraz metodyka pracy warsztatowej odpowiada najnowszym trendom rynkowym.

KORZYŚCI

• Pogłębienie kluczowych zagadnień i kompetencji przywódczych, wskazanych jako  obszary do rozwoju przez absolwentki 1. Poziomu.
  • 4 intensywne, 1-dniowe warsztaty nastawione na praktykę i łączące najnowszy know-how i jego zastosowania w formie ćwiczeń pracy z własnym ciałem, wymianą doświadczeń i case studies.
  • Wsparcie ze strony doświadczonej trenerki, managerki i praktyka biznesu, specjalizującej się we wspieraniu liderek w rozwoju zawodowym i osobistym.
  • Budowanie pewności siebie podczas wystąpień publicznych oraz wywieraniu wpływu na otoczenie, ze wsparciem doświadczonego aktora i gości specjalnych.
  • Networking, wymiana doświadczeń i wzajemna inspiracja w gronie kobiet - liderek z różnych organizacji.
  • Inspirujący Goście Specjalni.

DLA KOGO?

Adresatkami programu są absolwentki pierwszego poziomu programu Leading Women oraz  liderki i przedsiębiorczynie, które:

• Chcą kontynuować świadome kształtowanie swojej pozycji zawodowej, kompetencje i obszary do rozwoju.
  • Chcą uzyskać większą pewność siebie i konsekwentnie kształtować swój wizerunek.
  • Chcą poznać inne liderki i zainspirować się historiami kobiet, które odniosły sukces w biznesie.
  • Są w momencie zmiany lub dojrzewają do decyzji o zmianie.
  • Chcą zwiększyć swoją skuteczność w roli liderki.
  • Chcą dołączyć do grona kobiet „Leading Women” - społeczności, która także po zakończeniu programu będzie się wspierać  i inspirować.
  • Chcą jeszcze lepiej poznać swoje mocne i słabsze strony oraz pracować nad ich rozwojem.
  • Chcą pogłębić swoją wiedzę na temat przywództwa, zarządzania sobą, zespołami i relacjami.

PRZEBIEG PROGRAMU

Program po raz kolejny opiera się o 4-intensywne, 1-dniowe moduły, organizowane co  3 tygodnie, pomiędzy którymi uczestniczki pracują nad wdrażaniem nowych umiejętności i budowaniem swoich kompetencji. Przed Programem - Uczestniczki otrzymują indywidualne zadania do wykonania.

Moduł 1. | Zarządzanie zmianą
Prowadząca: Agnieszka Bilińska

Moduł koncentruje się na zagadnieniu zmiany w kontekście wyzwań rynkowych  i rozwoju osobistego. Skuteczne zarządzanie zmianą jest obecnie jednym z największych wyzwań, przed którym stoi każda osoba aktywna w biznesie. Celem tego modułu jest wykształcenie otwartości i gotowości do zmiany, poznanie siebie w procesie zmiany, wykreowanie postawy wychodzącej poza strefę komfortu oraz nabycie wiedzy w zakresie specyfiki procesu zmiany i jego etapów.

• Jak odnaleźć się w zmianie?
  • Ja w zmianie – co mnie ogranicza, co mi pomaga?
  • Sztuka budowania postawy asertywnej i zaufania w środowisku zmiany.
  • Zrozumienie własnych nieświadomych przekonań (unconcious bios), wspierających a także ograniczających nas w procesie zmiany.
  • Różnorodność zespołów.

Moduł zostanie urozmaicony specjalną grą szkoleniową „Challenging Assumptions”. Uczestniczki spotkają  się również z Gościem Specjalnym.

Moduł 2. | Sztuka prezentacji i wystąpień publicznych
Prowadzący: Paweł Prokopczuk

W trakcie tego dnia uczestniczki będą rozwijać umiejętność prezentacji i wystąpień publicznych przed grupą osób. Zdobędą wiedzę, jak skutecznie prezentować cele swoich wystąpień, poznają zasady komunikacji niewerbalnej, wzmacniania przekazu i treści oraz wywierania większego wpływu na audytorium. Merytoryka warsztatu koncentruje się na:

• umiejętności budowania interakcji,
  • efektywnej komunikacji z grupą odbiorców,
  • oddziaływaniu na różne zmysły odbiorców (bodźce wizualne, audialne),
  • postawa i poruszanie się w miejscu prezentacji,
  • praca z grupami o różnej liczebności.

Moduł prowadzony jest przez zawodowego aktora, w dynamicznej oraz interaktywnej formie. Uczestniczki pracują na realnych przykładach i sytuacjach z dnia codziennego. Każdy uczestnik warsztatu dostaje indywidualny feedback i wskazówki rozwojowe w zakresie kompetencji prezentacji i wystąpień do dalszej pracy po szkoleniu.

Moduł 3. | Budowanie zaangażowania i motywowanie pracowników
Prowadząca: Agnieszka Bilińska

Ten moduł koncentruje się na motywowaniu i angażowaniu zespołu. Uczestniczki zdobędą wiedzę dotyczącą najbardziej skutecznych zasad i narzędzi budowania zaangażowania swoich pracowników. Nauczą się, jak podnieść poziom motywacji zespołu z pozycji menedżera oraz jak dbać o motywację poszczególnych członków ich zespołu.

• Omawiamy zasady sprawnego funkcjonowania zespołu oraz najważniejsze kwestie motywowania pozafinansowego.
  • Poruszamy kwestie motywowania, w świetle różnic międzypokoleniowych.

W tym module weźmie udział gość specjalny. Praktyk biznesu, który podzieli się swoją wiedzą i unikalnym doświadczeniem w zakresie motywowania i angażowania zespołów pracowników.

Moduł 4.

A. Zarządzanie sobą. Budowanie dalszej ścieżki kariery zawodowej
Prowadząca: Agnieszka Bilińska

Moduł stanowi kontynuację tematu zarządzania sobą w oparciu o mocne strony i talenty. W czasie warsztatu uczestniczki przygotują i omówią własną analizę SWOT, wykorzystają wyniki analizy feedbackowej pozwalającej na identyfikację swoich talentów oraz dzięki specjalnemu narzędziu, zaplanują dalsze kroki kariery zawodowej.

B. Budowanie dalszej ścieżki kariery zawodowej
Prowadząca: Sandra Bichl

W tym module weźmie udział gość specjalny: Sandra Bichl, który podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie budowania ścieżki kariery. W czasie warsztatu „Twoja idealna ścieżka kariery istnieje” Sandra przedstawi różne podejścia oraz casy dotyczące możliwości i wyboru różnych dróg zawodowych.

PROWADZĄCY

Agnieszka Bilińska

Mentorka, executive coach, trenerka biznesu oraz doświadczona menedżerka pracująca od ponad 20 lat w globalnych firmach -  na stanowiskach executive (PwC, Scandinavian Tobacco), w zarządach i radach nadzorczych.

CEO w firmie doradczej Trusted Communication, która wspiera liderów w rozwoju zawodowym i osobistym.

Ekspertka w dziedzinie mentoringu, komunikacji i przywództwa. Założycielka, fundatorka i w latach 2010-2015 CEO Vital Voices Poland, polskiego oddziału globalnej  organizacji  założonej przez Hillary Clinton i wspierającej rozwój kompetencji przywódczych kobiet poprzez ideę mentoringu. Opiekun Merytoryczna Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu (edycja 2017). Absolwentka Yale School of Management.

Paweł Prokopczuk

Ekspert z zakresu wystąpień publicznych, komunikacji, wywierania wpływu, negocjacji oraz autoprezentacji. Absolwent Akademii Teatralnej im A. Zelwerowicza w Warszawie,  zawodowy aktor. Wybitny trener, niezwykle doświadczony w prowadzeniu szkoleń dedykowanych  wzmacnianiu relacji i siły kontaktu. Reżyseruje i prowadzi premierowe prezentacje produktów, premiery  aut, wydarzenia firmowe. Brał udział w wielu konferencjach z zakresu komunikacji oraz sprzedaży w Niemczech, Hiszpanii oraz Szwajcarii (z ramienia firmy Raytheon Professional Services). Występował jako gość specjalny na licznych kongresach m.in. Konferencji prof. Roberta Cialdiniego w październiku 2014 r. przeprowadził wykład pt.: „Komunikacja niewerbalna jako narzędzie pracy”.

Sandra Bichl

W autorski sposób łączy training, coaching i consulting zwłaszcza w obszarze Sales & Marketing, który skutecznie pomaga freelancerom, małym i średnim firmom oraz pracownikom korporacji w zdobywaniu większej ilości klientów. Twórca unikatowych materiałów dot. wizerunku internetowego dostępnych na InternetFit.com oraz autor dwóch e-booków. Zaczęła swoją międzynarodową karierę w rekrutacji w czerwcu 2002 roku w Budapeszcie (Węgry) w firmie TMP Worldwide (obecnie Hudson) w Dziale Rekrutacji Prawnej, który później przekształcił się w Legalis. Pracowała z managerami wyższego szczebla w Europie Środkowo-Wschodniej zarówno z siedziby w Budapeszcie, jak i w Warszawie. W czerwcu 2010 roku, po 2-letniej przerwie w branży rekrutacji (zajmowała pozycję Sales & Marketing Manager w Ameryce Południowej) Sandra zdecydowała się na zmianę – nie na pracę w stanowisku HR w korporacji, ale na coś, co zwykła nazywać „trzecią stroną” procesu rekrutacji: wspieranie kadry managerskiej w procesie poszukiwania pracy. Sandra pracuje w języku angielskim, polskim, niemieckim i hiszpańskim. Mówi również po portugalsku i francusku.

TERMINY

Program obejmuje 4 sesje jednodniowe w terminach:

• 10 marca 2020

• 7 kwietnia 2020

• 6 maja 2020

• 2 czerwca 2020

Warsztaty będą odbywać się w salach konferencyjnych w centrum Warszawy, w godz. 9-17. Kameralna grupa do 15 osób.

WARUNKI UDZIAŁU

Cena udziału w Programie bez skorzystania z narzędzia diagnostycznego Extended Disc:

3 900 PLN netto  (4 797 PLN brutto)  / osoba

Możliwe jest również nabycie udziału w Programie w wersji z wykorzystaniem narzędzia diagnostycznego Extended Disc - w tym przypadku koszt wzrasta o 500 PLN netto, zakup TUTAJ

Rezygnacja z udziału możliwa jest najpóźniej 3 tygodnie przed szkoleniem, po tym terminie możliwe jest wykorzystanie miejsca przez inną osobę. W przypadku nieobecności na jednej z sesji uczestniczka otrzyma materiały oraz możliwość telefonicznej konsultacji z prowadzącą (indywidualnej – do 30 minut,  w przypadku większej liczby nieobecnych – telekonferencja  do 60 minut).

Zakup udziału w szkoleniu jest równoznaczny z akceptacją powyższych warunków.

Agnieszka Bilińska

CEO | Trusted Communication