PL | EN

Trzecia  poznańska edycja Programu Mentoringowego w 2018 roku obejmuje:

• spotkanie inauguracyjne;
  • indywidualne sesje mentoringowe Mentee z Mentorem (min. 6 spotkań);
  • 4 warsztaty dla Mentees poświęcone tematyce świadomego rozwoju zawodowego i pracy nad swoimi kompetencjami;
  • 4 warsztaty merytoryczne dla Mentorów wspierające metodycznie prowadzenie procesów mentoringowych;
  • uroczyste zakończenie Programu.

Uczestnicy programu otrzymują:

• podręczniki i inne materiały merytoryczne;
  • opiekę Opiekuna Merytorycznego oraz Menedżera Projektu;
  • dyplom potwierdzający udział w programie;

Warunki udziału w trzeciej edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu:

W trosce o zapewnienie odpowiedniej jakości merytorycznej i organizacyjnej programu osoby przystępujące do niego w roli Mentee zobowiązane są do wniesienia jednorazowej opłaty administracyjnej w wysokości: 800 zł netto ( 984 brutto).

Opłata administracyjna przeznaczona zostanie na pokrycie kosztów administracyjnych związanych z koordynacją programu, organizacją spotkań warsztatowych  oraz wsparcia programu przez profesjonalnych konsultantów, trenerów i coachów. Możliwość indywidualnej pracy z mentorem, zdobycia wiedzy i umiejętności oraz budowania relacji w środowisku wciąż pozostaje nieodpłatną wartością oferowaną przez Fundację.

Harmonogram Programu:

13 kwietnia - 7  maja 2018

Rekrutacja Mentorów i Mentees - zakończona

15 maja – 17 maja 2018

Ogłoszenie wyników rekrutacji

Czerwiec 2018

Uroczyste Otwarcie Programu

Czerwiec 2018 – Luty 2019

Indywidualne sesje mentoringowe /  warsztaty dla Mentorów i Mentees

Marzec 2019

Uroczyste zakończenie programu

Rekrutacja Mentees

Do roli Mentee zapraszamy osoby:

• z wykształceniem wyższym, z minimum 7-letnim doświadczeniem zawodowym (od ukończenia studiów wyższych)
  • aspirujące do obejmowania stanowisk zarządczych oraz do bycia formalnym liderem w organizacji
  • chcące świadomie kształtować swój rozwój zawodowy i osobisty
  • gotowe do zdyscyplinowanej pracy nad celami uzgodnionymi z Mentorem
  • otwarte i gotowe na przyjmowanie konstruktywnych informacji zwrotnych.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentees prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Wysłanie formularza aplikacyjnego jest potwierdzeniem Państwa gotowości do przystąpienia do programu.

Rekrutacja została zakończona. Osoby przesyłające swoje zgłoszenia po 19 marca wpisane zostaną na listę rezerwową.

FORMULARZ APLIKACYJNY DLA MENTEE

Rekrutacja Mentorów

Do roli Mentora zapraszamy osoby:

• obejmujące stanowiska zarządcze w średnich i dużych organizacjach, posiadające udokumentowany dorobek zawodowy
  • chcące wesprzeć przyszłe pokolenie liderów poprzez dzielenie się własnym doświadczeniem i wiedzą
  • gotowe do pewnej dyscypliny i poświęcenia swojego czasu na sesje indywidualne z Mentees oraz warsztaty i spotkania w ramach Programu
  • zainteresowane metodycznym kształceniem swoich umiejętności mentorskich i nabyciem umiejętności świadomego dzielenia się wiedzą
  • poszukujące w swoim życiu zawodowym nowych wyzwań, innej perspektywy, świeżych doświadczeń

Kandydatów do roli Mentorów prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie C.V. – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

FORMULARZ APLIKACYJNY DLA MENTORA

Potwierdzenie przyjęcia do Programu

Mentees i Mentorzy otrzymali już informację o wynikach kwalifikacji do Programu.

Kluczowe przy wyborze uczestników programu jest dobranie spośród nich optymalnych par Mentor / Mentee w ten sposób, aby Mentor jak najlepiej mógł wesprzeć Mentee w obszarach wskazanych w formularzu aplikacyjnym. Bierzemy pod uwagę doświadczenie, profil zawodowy, branżę oraz wskazane przez obie strony obszary wsparcia.

Prosimy zatem o wyrozumiałość - nie możemy zagwarantować przyjęcia do Programu wszystkich kandydatów chętnych do udziału w roli Mentora lub Mentee.

Opiekun Merytoryczna Programu Mentoringowego 2018

Agnieszka Maruda-Sperczak

Trenerka Biznesu, mówczyni inspiracyjna, Coach ICF i Master Reiss Motivation Profile i NLP, mentorka, promotorka przedsiębiorczości kobiet oraz dobrego motywowania. Jedyna trenerka w Europie z licencją na certyfikowane szkolenia z metody Instant Influence – Błyskawicznej Motywacji wg dr. Michaela V. Pantalona (Yale University). Szkoliła się bezpośrednio u autora w New Heaven.

Zapraszamy!

Płatności, kwestie organizacyjne i administracyjne dotyczące warsztatów:

Magdalena Bryś
mentoring@liderkibiznesu.pl

Przebieg merytoryczny projektu, dobór par, relacja mentoringowa:

Agnieszka Maruda-Sperczak
amaruda@vcg.pl