PL | EN

Trzecia  poznańska edycja Programu Mentoringowego w 2018 roku obejmuje:

• spotkanie inauguracyjne;
  • indywidualne sesje mentoringowe Mentee z Mentorem (min. 6 spotkań);
  • 4 warsztaty dla Mentees poświęcone tematyce świadomego rozwoju zawodowego i pracy nad swoimi kompetencjami;
  • 4 warsztaty merytoryczne dla Mentorów wspierające metodycznie prowadzenie procesów mentoringowych;
  • uroczyste zakończenie Programu.

Uczestnicy programu otrzymują:

• podręczniki i inne materiały merytoryczne;
  • opiekę Opiekuna Merytorycznego oraz Menedżera Projektu;
  • dyplom potwierdzający udział w programie;

Warunki udziału w trzeciej edycji Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu:

W trosce o zapewnienie odpowiedniej jakości merytorycznej i organizacyjnej programu osoby przystępujące do niego w roli Mentee zobowiązane są do wniesienia jednorazowej opłaty administracyjnej w wysokości: 800 zł netto ( 984 brutto).

Opłata administracyjna przeznaczona zostanie na pokrycie kosztów administracyjnych związanych z koordynacją programu, organizacją spotkań warsztatowych  oraz wsparcia programu przez profesjonalnych konsultantów, trenerów i coachów. Możliwość indywidualnej pracy z mentorem, zdobycia wiedzy i umiejętności oraz budowania relacji w środowisku wciąż pozostaje nieodpłatną wartością oferowaną przez Fundację.

Harmonogram Programu:

13 kwietnia - 7  maja 2018

Rekrutacja Mentorów i Mentees

15 maja – 17 maja 2018

Ogłoszenie wyników rekrutacji

Czerwiec 2018

Uroczyste Otwarcie Programu

Czerwiec 2018 – Luty 2019

Indywidualne sesje mentoringowe /  warsztaty dla Mentorów i Mentees

Marzec 2019

Uroczyste zakończenie programu

Rekrutacja Mentees

Do roli Mentee zapraszamy osoby:

• z wykształceniem wyższym, z minimum 7-letnim doświadczeniem zawodowym (od ukończenia studiów wyższych)
  • aspirujące do obejmowania stanowisk zarządczych oraz do bycia formalnym liderem w organizacji
  • chcące świadomie kształtować swój rozwój zawodowy i osobisty
  • gotowe do zdyscyplinowanej pracy nad celami uzgodnionymi z Mentorem
  • otwarte i gotowe na przyjmowanie konstruktywnych informacji zwrotnych.

Osoby zdecydowane na udział w Programie w roli Mentees prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie CV – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

Wysłanie formularza aplikacyjnego jest potwierdzeniem Państwa gotowości do przystąpienia do programu.

FORMULARZ APLIKACYJNY DLA MENTEE

Rekrutacja Mentorów

Do roli Mentora zapraszamy osoby:

• obejmujące stanowiska zarządcze w średnich i dużych organizacjach, posiadające udokumentowany dorobek zawodowy
  • chcące wesprzeć przyszłe pokolenie liderów poprzez dzielenie się własnym doświadczeniem i wiedzą
  • gotowe do pewnej dyscypliny i poświęcenia swojego czasu na sesje indywidualne z Mentees oraz warsztaty i spotkania w ramach Programu
  • zainteresowane metodycznym kształceniem swoich umiejętności mentorskich i nabyciem umiejętności świadomego dzielenia się wiedzą
  • poszukujące w swoim życiu zawodowym nowych wyzwań, innej perspektywy, świeżych doświadczeń

Kandydatów do roli Mentorów prosimy o wypełnienie formularzy aplikacyjnych w poniższym linku (prosimy o przygotowanie C.V. – konieczne jest jego załączenie do aplikacji).

FORMULARZ APLIKACYJNY DLA MENTORA

Potwierdzenie przyjęcia do Programu

W okresie 15-17 maja 2018 otrzymacie Państwo informację o wynikach kwalifikacji. Mentees zakwalifikowani do programu lub ich Pracodawcy zostaną poproszeni o wniesienie opłaty administracyjnej w terminie 14 dni.

Kluczowe przy wyborze uczestników programu jest dobranie spośród nich optymalnych par Mentor / Mentee w ten sposób, aby Mentor jak najlepiej mógł wesprzeć Mentee w obszarach wskazanych w formularzu aplikacyjnym. Bierzemy pod uwagę doświadczenie, profil zawodowy, branżę oraz wskazane przez obie strony obszary wsparcia.

Prosimy zatem o wyrozumiałość - nie możemy zagwarantować przyjęcia do Programu wszystkich kandydatów chętnych do udziału w roli Mentora lub Mentee.

Opiekun Merytoryczna Programu Mentoringowego 2018

Agnieszka Maruda-Sperczak

Trenerka Biznesu, mówczyni inspiracyjna, Coach ICF i Master Reiss Motivation Profile i NLP, mentorka, promotorka przedsiębiorczości kobiet oraz dobrego motywowania. Jedyna trenerka w Europie z licencją na certyfikowane szkolenia z metody Instant Influence – Błyskawicznej Motywacji wg dr. Michaela V. Pantalona (Yale University). Szkoliła się bezpośrednio u autora w New Heaven.

Zapraszamy!

Płatności, kwestie organizacyjne i administracyjne dotyczące warsztatów:

Magdalena Bryś
mentoring@liderkibiznesu.pl

Przebieg merytoryczny projektu, dobór par, relacja mentoringowa:

Agnieszka Maruda-Sperczak
amaruda@vcg.pl