Warsztat z Matt'em Domogałą "I CAN..." czyli jak zbudować i utrzymać energię własną i zespołu, a jednocześnie żyć autentycznie i odważnie - Warszawa 24 XI 2016, Poznań 2 XII 2016

Matt Domagała prowadził swój warsztat zarówno w Warszawie, jak i w Poznaniu.
Część uczestników poznała Matta wcześniej, ponieważ był gościem specjalnym na otwarciu Programu Mentoringowego Fundacji w maju 2016 r. i w pół godziny postawił energetycznie na nogi ponad 100 osób.

Matt Domogała ukończył Prawo na Uniwersytecie Śląskim i MBA oraz Marketing & Management na Pace University. Na początku swojego pobytu w USA pracował jako sprzedawca ubezpieczeń i przekonał się, jak przełomowy dla jego efektywności był udział w jednym ze szkoleń. Został pasjonatem rozwoju osobistego oraz inspirowania innych. Podczas warsztatu często odwoływał się do swoich osobistych (często niełatwych) doświadczeń.

Warsztat oparty był na autorskim modelu „I CAN”:
I – ja

C – chemia

A – atencja

N – narracja.

W trakcie szkolenia analizowaliśmy elementy modelu,  uczyliśmy się rozróżniać różne rodzaje energii i nad nimi panować. Dowiedzieliśmy się także, jak ważne jest „chemiczne” – czyli hormonalne – zarządzanie swoim ciałem. Inaczej mówiąc: jak „produkować” pożądane hormony, które utrzymują organizm w dobrej formie.

Okazało się, że warunkiem utrzymania naszej uwagi jest skierowanie jej na wyższy cel, czyli koncentracja na sensie działań. Doświadczyliśmy także, jak duży wpływ na zachowania ma wewnętrzna narracja – czyli interpretacja danej sytuacji.

Nauczyliśmy się oddychać „pudełkowo”, dowiedzieliśmy się  o zasadzie złotych godzin rano i wieczorem, sprawdzaliśmy także, jak nasze ciała czują się w różnych pozach.

Na zakończenie Matt zaprezentował nam wyjątkowe działanie trampoliny - już 3 minuty skoków skutecznie pomagały zwalczyć stres.

A oto jakie wrażenia mieli uczestnicy warsztatu:

LINK DO FILMU:

Tak było w Warszawie: