PL | EN

LEADING WOMEN

LEADING WOMEN -
Program rozwojowy dla kobiet:
wzmacnianie kompetencji przywódczych
i budowanie skuteczności osobistej.

Jeśli chcesz gdzieś dojść, najlepiej znajdź kogoś, kto tam już doszedł.
Robert Kiyosaki

Cel Programu

Wyniki badań prowadzonych w ostatnich latach potwierdzają, że jedną z ważnych przyczyn mniejszej reprezentacji kobiet w zarządach i na wysokich stanowiskach menedżerskich jest ich brak pewności siebie, niedostateczna świadomość swoich talentów i słabsza umiejętność budowania swojej widoczności w organizacji.

Celem Programu LEADING WOMEN jest wsparcie uczestniczek w osiągnięciu celów zawodowych poprzez świadomą pracę nad tymi właśnie obszarami, tj.: zdiagnozowanie własnych talentów i budowanie na nich swojej ścieżki zawodowej, a także wyposażenie ich w praktyczne narzędzia, wiedzę i umiejętności kluczowe w roli lidera.

Dzięki zbudowaniu świadomości swoich mocnych stron oraz obszarów do rozwoju uczestniczki uzyskają pewność siebie i wiarę we własne możliwości, większą skuteczność i umiejętność budowania pozycji w organizacji oraz będą mogły dzielić się wiedzą uzyskaną w programie z innymi kobietami.

Zgodnie z naszym mottem „Jeśli chcesz gdzieś dojść, najlepiej znajdź kogoś, kto tam już doszedł”, na każdą sesję Programu zaprosimy Gościa Specjalnego – kobietę liderkę, która odniosła sukces w biznesie i która podzieli się swoimi doświadczeniami w obszarze związanym z tematem danej sesji.

Dlaczego warto wziąć udział w Programie?
  • program adresuje najistotniejsze zagadnienia związane z pełnieniem roli lidera, z położeniem akcentów na obszary wymagające wzmocnienia
  • program zawiera 4 intensywne 1-dniowe warsztaty nastawione na praktykę - łączą najnowsze know how i jego zastosowania, ćwiczenia, wymianę doświadczeń i case’y
  • prowadząca jest praktykiem biznesu, doświadczoną menedżerką, specjalizującą się we wspieraniu liderów w rozwoju zawodowym i osobistym
  • program został przeprowadzony w wersji zamkniętej w kilkunastu organizacjach, a średnia zadowolenia uczestniczek wyniosła 9 w skali 1-10
  • udział w programie da możliwość poznania kobiet liderek z innych organizacji, wzajemnej inspiracji i wymiany doświadczeń.
Dla kogo?

Program adresujemy do kobiet, które:
  • chcą świadomie spojrzeć na swoją pozycję zawodową, kompetencje i obszary do rozwoju
  • są w momencie zmiany lub dojrzewają do decyzji o zmianie
  • chcą wzmocnić swoje kompetencje przywódcze
  • chcą uzyskać większą pewność siebie i konsekwentnie kształtować swój wizerunek
  • chcą zwiększyć swoją skuteczność  w roli lidera
  • mają potrzebę uzyskania aktualnej wiedzy na temat przywództwa, zarządzania sobą,  zespołami i relacjami
  • chcą poznać inne liderki i zainspirować się historiami kobiet, które odniosły sukces w biznesie.

Przebieg Programu

Program składa się z 4 intensywnych 1-dniowych modułów co ok. 3 tygodnie, pomiędzy którymi uczestniczki pracują nad wdrażaniem nowych umiejętności i budowaniem swoich kompetencji.

Moduł I „Ja Liderka”
Program rozpoczynamy od modułu poświęconemu budowaniu własnej tożsamości i misji w roli kobiety Liderki. Poznajemy swój styl przywództwa oraz odnajdujemy swoje talenty i mocne strony. Identyfikujemy swoje kluczowe wartości i odkrywamy, co nas motywuje do działania i pracy z ludźmi. Przy wykorzystaniu specjalnych narzędzi uczestniczki wyznaczą swoje indywidualne cele na dalszy rozwój osobisty.

Moduł II „Zarządzanie relacjami”
Kolejne spotkanie poświęcamy szeroko pojętej komunikacji, a także współpracy, budowaniu relacji i zarządzaniu ludźmi. Zaczynamy od uświadomienia sobie, że komunikacja jest podstawą do budowania relacji z innymi ludźmi i też do budowania swojego wizerunku. Poznajemy zasady postawy asertywnej. W drugiej części spotkania skupiamy się na roli efektywnej komunikacji i udzielaniu informacji zwrotnej. Poznajemy kluczowe czynniki wpływające na budowanie zaufania.

Moduł III „Mój wizerunek i mój networking”
Nasz wizerunek i nasze kontakty zawodowe są kluczowe dla dalszego rozwoju i budowania kariery. W czasie tej sesji koncentrujemy się na rozwinięciu umiejętności skutecznego networkingu, tworzenia kontaktów i czerpania z nich korzyści. Uczymy się zasad strategicznego networkingu i tworzymy indywidualną mapę kluczowych kontaktów. Pokazujemy, jaką rolę odbywa w nim własny autentyczny wizerunek. Uczestniczki zdobywają wiedzę, jak świadomie budować swój wizerunek i jakie czynniki mają na to wpływ.

Moduł IV „Zarządzanie sobą”
Umiejętność zarządzania swoimi emocjami, zachowania spokoju i opanowania w sytuacjach trudnych i stresujących to dzisiaj jedne z kluczowych kompetencji Lidera. Współczesne przywództwo to emocje. Dobry Lider to ten, który rozumie emocje swoje i swoich ludzi, potrafi nimi zarządzać i asymilować je tak, by były sprzymierzeńcem w drodze do sukcesu. W czasie tego modułu uczestniczki poznają kluczowe techniki radzenia sobie ze stresem na czterech poziomach (fizjologia, myślenie, emocje, zachowanie).

Program kończy się otrzymaniem certyfikatu „Leading Women”.

Prowadzący:

Agnieszka Bilińska
Mentor, Executive Coach, doświadczona menedżerka pracująca w firmach globalnych od ponad 20 lat na stanowiskach executive, w zarządach i radach nadzorczych. CEO w firmie doradczej Trusted Communication, wspierającej liderów w rozwoju zawodowym i osobistym. Ekspertka w dziedzinie mentoringu, komunikacji i przywództwa. Założycielka,  fundatorka i w latach 2010-2015 CEO Vital Voices Poland, polskiego oddziału globalnej  organizacji  założonej przez Hillary Clinton i wspierającej rozwój kompetencji przywódczych kobiet poprzez ideę mentoringu. Profesjonalny moderator w forum rozwoju przywództwa CEO Round Table. Opiekun Merytoryczna bieżącej edycji (2017) Programu Mentoringowego Fundacji Liderek Biznesu.

W każdej sesji weźmie udział inspirujący Gość Specjalny – kobieta liderka, która odniosła sukces w biznesie.

Aktualnie odbywa się pierwsza edycja Programu - zobacz relację

Terminy kolejnej edycji:

Program obejmuje 4 sesje jednodniowe w terminach:
21 lutego 2018
20 marca 2018
17 kwietnia 2018
16 maja 2018

Warsztaty będą odbywać się w salach konferencyjnych w centrum Warszawy, w godz. 9-17. Kameralna grupa do 15 osób.

Warunki udziału

Cena udziału w pełnej edycji Programu - 3 900 PLN netto (4 797 PLN brutto)  / osobę.
W przypadku zgłoszenia 2 i więcej osób z jednej organizacji – 10% zniżki (3 510 PLN netto / 4 317,30 PLN brutto / osobę).  W cenie materiały szkoleniowe, przerwy kawowe oraz lunch.

Rezygnacja  z udziału możliwa jest najpóźniej 3 tygodnie przed szkoleniem, po tym terminie możliwe jest wykorzystanie miejsca przez inną osobę. W przypadku nieobecności  na jednej z sesji uczestniczka otrzyma materiały oraz możliwość telefonicznej konsultacji z prowadzącą (indywidualnej – do 30 minut, w przypadku większej liczby nieobecnych – telekonferencja do 60 minut).

Zakup miejsca jest równoznaczny z akceptacją powyższych warunków.

W przypadku zainteresowania udziałem w programie prosimy o kontakt:

Elżbieta Różycka-Szymanko
Menedżer ds. Projektów